Stat: Yeni Rize Şehir
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Mehmet Kapluhan
Çaykur Rizespor: Charles Itandje, Dhurgham Ismail (Dk. 68 Ludovic Sylvestre), Godfrey Oboabona, Orhan Ovacıklı, Robin Yalçın, Cedric Makiadi, Murat Duruer (Dk. 80 Teddy Chevalier), Eren Albayrak, Ahmet İlhan Özek, Deniz Kadah (Dk. 83 Mehmet Akyüz), Leonard Kweuke
Bursaspor: Mert Günok, Serdar Aziz, Dany Nounkeu, Aziz Behich, Luis Advincula, Ricardo Faty, Miroslav Stoch (Dk. 86 Emre Taşdemir), Josue, Cristobal Jorquera (Dk. 63 Sercan Yıldırım), Balazs Dzsudzsak (Dk. 63 Bekir Yılmaz), Tomas Necid
Goller: Dk. 29, 59 ve 80 Tomas Necid (Bursaspor), Dk. 37 Deniz Kadah, Dk. 90+5 Leonard Kweuke (penaltı) (Çaykur Rizespor)
Sarı kartlar: Dk. 54 Balazs Dzsudzsak, Dk. 71 Dany Nounkeu (Bursaspor), Dk. 58 Ahmet İlhan Özek, Dk. 86 Godfrey Oboabona (Çaykur Rizespor)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 7. hafta mücadelesinde Bursaspor, konuk olduğu Çaykur Rizespor'u, Tomas Necid'in 3 golüyle 3-2 mağlup ederek ilk deplasman galibiyetini aldı. Ev sahibi Çaykur Rizespor ise bu sezon ilk yenilgisini alırken Bursaspor'a atılan iki golde ise Deniz Kadah ve penaltıdan Leonard Kweuke'nin imza var.

47. dakikada Josue'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Cristobal Jorquera'nın çektiği şutta top Çaykur Rizespor'dan Godfrey Oboabona'nın kafasından sekip kaleye yöneldi, ancak kaleci Charles Itandje ayakları ile topu çıkardı ve gole izin vermedi.

56. dakikada Çaykur Rizespor maçta ikinci kez direğe takıldı. Bu dakikada orta sahadan gönderilen uzun topla sağ çaprazda topla buluşan Leonard Kweuke, ceza sahası içerisine girer girmez şutunu çekti, ancak top yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

59. dakikada Bursaspor, Tomas Necid'in attığı golle karşılaşmada bir kez daha öne geçti. Bu dakikada sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Miroslav Stoch geçti. Stoch'un ortasında ile ön direkte topla buluşan Serdar Aziz, kafayla arka direkte bulunan Tomas Necid'e meşin yuvarlağı indirdi, bu oyuncu da gelişine sağ ayağı ile şutunu çekti ve meşin yuvarlaı Çaykur Rizespor ağlarına gönderdi: 1 - 2.

80. dakikada Bursaspor, Tomas Necid'in attığı golle farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Bekir Yılmaz'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Luis Advincula ceza sahası yan çizgisi üzerinden ortasını yaptı. Altıpas çizgisi üzerinde topla buluşan Tomas Necid'in gelişine sağ ayağı ile yaptığı vuruş kaleci Charles Itandje'nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1 - 3.

90+5. dakikada Çaykur Rizespor penaltıdan bulduğu golle farkı bire indirdi. Bu dakikada sol çaprazdan ceza sahasına yapılan ortada elini kaldıran Sercan Yıldırım'ın müdahalesinde hakem Hüseyin Göçek penaltı kararı verdi. Atışı Leonard Kweuke kullandı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2 - 3.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımın çabası da başka gol getirmedi ve konuk Bursaspor, bu sezon ilk deplasman galibiyetini, Çaykur Rizespor karşısında Tomas Necid'in 3 golüyle alırken, Çaykur Rizespor da bu sezon ilk yenilgisini kendi evinde aldı.