Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, oryantiring sporunun insanların yaşam kalitesini yükselttiğini ve insanların sağlık giderlerinde ciddi düşüşlere neden olduğunu söyledi.

Çolakoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünü ziyaretinde, oryantiring sporunu tanıtma adına ülkenin çeşitli bölgelerinde etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Türkiye'de oryantiring sporunun her geçen gün tanınmaya ve benimsenmeye başladığını dile getiren Çolakoğlu, "Oryantiring sporu insanların yaşam kalitesini yükseltmektedir. İnsanlarımızın sağlık giderlerinde de ciddi düşmelere neden olmaktadır. Amacımız bu sporu Türkiye'ye tanıtmak ve değişik illerde organizasyonlar yapmaktır. Oryantiring sporu sayesinde çocuk katılımcılar, ormana ve doğaya karşı sevgi ve sempati duymaktadır" diye konuştu.

- Kahramanmaraş'ta Uluslararası Oryantiring Şampiyonası

Kahramanmaraş'ın uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapacağını ifade eden Çolakoğlu, oryantiring sporunun daha çok tanıtılması için böyle bir etkinliği tertiplediklerini kaydetti.

Kapışçam bölgesinde 26-27 Nisan'da yapılacak şampiyonaya farklı ülkelerden ve Türkiye'den yaklaşık bin 200 sporcunun katılmasını beklediklerini bildiren Çolakoğlu, "Kahramanmaraş'ta bir yarış düzenlemeye karar verdik. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, kentteki kamu kurum ve kuruluşları bizlere tam destek verdiler. Kapıçam bölgesinde uluslararası bir organizasyon düzenleyeceğiz. Branşımızın en büyük özelliği yarışmacılarımızın aileleriyle birlikte katılabiliyor olmasıdır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise ailece herkesin keyifle yapabileceği çok güzel bir spor olarak gördükleri oryantiringin, teknolojik gelişimin kent yaşamını esir aldığı bir dönemde yediden yetmiş yediye kadar herkesin yapabileceği bir spor dalı olduğunu ifade etti.