Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Deniz Aytöre, olaylar aydınlatılana kadar futbol oynama niyetinde olmadıklarını söyledi.

Süper Lig’in 26. haftasında Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan silahlı saldırı olayının ardından olağanüstü toplanan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Deniz Aytöre, liglerin ertelenmesi müsabakaların ötelenmesi ya da bu tür alınacak geçici tedbirlerin hiçbir anlamının olmadığını belirterek, "Biz liglerin oynanmasına bile artık gerek kalmadığını ancak her halükarda bu olay aydınlatılana kadar bu oyunu oynamayacağımızı açık ve net olarak deklare ediyoruz." dedi.

Olayın çok açık ve net olduğunu kaydeden Aytöre, "19'u futbolcu olmak üzere 41 kişinin hayatına taammüden kastetmeye teşebbüstür. Başka bir değerlendirmesi yoktur. Bu olay Fenerbahçe’ye düzenlenmiş bir suikasttır. 3 Temmuz’da hürriyetinden yoksun bırakılan Fenerbahçe'nin bugün canına kastedilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumun farkındayız. Ezber bozmaya da hazırız. Bu eylemin bir Fenerbahçe - Trabzonspor çekişmesi ya da Fenerbahçe - Trabzonspor odaklı bir eylem değil bu ciddi bir terör eylemidir. Fenerbahçe yönetim kurulu olarak bizim bu eylemi bir camiayı bir bölgeye ve kendi insanımıza mal etmek gibi bir yönetim anlayışımız yoktur olmayacaktır. Bizim yönetsel olarak sorumluluğumuzda olan şey sadece Fenerbahçe taraftarların, futbolcuların, çalışanları can güvenliği değil, aynı şekilde Trabzonsporlu, Galatasaraylı, Beşiktaşlı taraftarların, tüm futbol unsurlarının emniyetinden kendimizi sorumlu addediyoruz." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Liglerin ve futbolun sonuna gelindiğini artık kan döküldüğünü, artık müsabakaları oynamanın önemli olmadığı yönündeki açıklamaların temelinde bu yatmaktadır. Amacımız çok açıktır, sakatlığımız iyileşmesi açısından böyle bir erteleme talep ettiğimiz yönünde bazı düşünceler var. bu kadar ciddi ve önemli bir konuda böyle sığı düşüncelere yer vermeyin. bu tip provokatif açıklamalara önem addetmeyin. Hiçbir şampiyonluğun, başarının bir Ufuk'un hayatından daha önemli olmadığını, bir Galatasaraylı bir Beşiktaşlı taraftarın hayatından önemli olmadığı için. Bizim bu ligleri şu kadar hafta bu kadar hafta ertelenmesi talebimiz yok. Bizim içi bu şampiyonluğun ve liglerin de çok fazla önemi yok. Önemli olan can güvenliğinin sağlanması, bu oyunun kendi mecrasında oyun olarak yapılabilmesinin ortamının sağlanmasıdır."

Bu olayların failleri bulunana kadar futbol oynama diyetinde olmadıklarını da kaydeden Aytöre, "Aynı ciddiyeti beklediğimiz başka bir biri daha var. Bizim üstlendiğimiz ciddiyetin aynısını beklediğimiz bazı görevler var. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Çözüm önerilerimiz de olacak. İrtibata geçeceğimiz kamu görevlileri ve kulüpler de olacak. Maalesef dün akşama kadar, bazı konularda umutluyduk." şeklinde konuştu.

"Bunu bir 3 temmuz hesaplaşması haline getirme konusunda bunu yaşam sebebi addenler de var." diyen Asbaşkan Aytöre, "Bunların hepsinin önüne geçmek için gerekli gayreti gösterdik. Bir camiaya bir bölgeye mal etmek gibi bir lüksümüz yok. böyle bir düşünce içinde olmayacağız. Bu terör eyleminin beslendiği bazı fay hatlarını ortadan kaldırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu Türkiye'nin sorunudur. Fenerbahçe özelinde ciddi bir terör eylemidir. Can kastıdır. Amaçlanan her ne olursa olsun bir toplumsal zıtlaşmanın, kutuplaşmanın, içinde Fenerbahçe olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün ciddi bir yargılanma sürecinden geçtiğini de hatırlatan Aytöre, "Bu tür eylemlerin beslendiği bir diğer kaynak da budur. Peşinen söyleyelim ki burada verilecek her türlü karara saygılıyız. Karar ne olursa olsun talebimiz bu kararın bir an önce verilmesidir. Çünkü bu yargılama aşamasından sportif ve yönetsel olarak beslenenler olduğu gibi bu sürecin uzaması Fenerbahçe'ye ve Türk sporuna zarar vermektedir. Bu karar her ne olursa olsun biz gereğini yapmaya hazırız, kabullenmeye hazırız. Bu kararın bir an evvel verilmesi, bu fay hatlarının kapatılması için en önemli adımlardan birisi olacaktır." diye konuştu.