51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 6. gününde koşulan 184 kilometrelik Denizli - Selçuk etabını, Arjantinli Pello Bilbao Lopez kazandı.

Denizli'den start alıp Selçuk'ta bulunan Meryem Ana tepesinde son bulan etabı, 4 saat 38 dakika 46 saniyelik derecesiyle Caja Rural - Seguros RGA takımından Pello Bilbao Lopez birinci, Astana Pro Team'dan Miguel Lopez Moreno ikinci, yine Caja Rural - Seguros RGA takımından Parra Bustamente üçüncü tamamladı.

Genel klasmanda ise Lampre'den Hırvat sporcu Kristijan Durasek, 24 saat 21 dakika 34 saniyelik derecesiyle birinciliğe yükseldi. Bu sonuçla yarın koşulacak Kuşadası - İzmir etabında Turkuaz Mayo'yu Davide Rabellin'den alan Durasek giymeye hak kazandı. Organizasyonun 3. etabında ele geçirdiği Turkuaz Mayo'yu kaybeden İtalyan Rebellin 21, Bretagne-Seche Environnement ekibinden Arjantinli Eduardo Sepulveda ise 32 saniye geriden Durasek'i takip etti.

PRİMLER

Lampre-Merida'dan İtalyan Sacha Modolo, en iyi sprintere verilen Yeşil Mayo'yu, en iyi tırmanışçı klasmanında da liderliğini sürdüren Colombia'dan Juan Pablo Valencia, yarın da Kırmızı Mayo'yu giymeye devam edecek.

Türkiye güzellikleri klasmanının lideri Caja Rural-Seguras RGA takımının İspanyol bisikletçi Luis Mas Bonet de ilk etaptan bu yana taşıdığı Beyaz Mayo'yu bırakmadı.

ETAPTA İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Bu arada Denizli-Seçuk etabının tamamlanmasına 31 kilometre kala Söke-Didim-Bodrum kavşağında bir çimento kamyonu, yarışın yapıldığı parkura girdi. Uyarıları dikkate almadan ilerleyen sürücü, kamyonunu bisikletçilerin önünden karşı yola geçirdi.

Turun 7. gününde yarın Selçuk - İzmir etabı koşulacak. 166 kilometreden oluşan ve saat 09.30'da start alacak etap, İzmir Karşıyaka iskelesinde son bulacak.