Fenerbahçeli Diego Ribas, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve şampiyonluk şanslarının çok olduğunu söyledi.

Fenerbaçe Gazetesi’nde yayınlanan ropörtajda Ribas, kendisine sorulan sorulara şu cevapları verdi.
- Avrupa’nın önemli liglerinde futbol oynadıktan sonra sezon başında Fenerbahçe’ye geldin. Fenerbahçe’yi seçmendeki etkenler nelerdir?

“Her şeyden önce Fenerbahçe’yi büyüklüğünden dolayı seçtim. Gelmemdeki baş etken buydu. Fenerbahçe beni daha önceden de istemiş ve görüşmeler olmuştu fakat gerçekleşmemişti. Sonrasında beni isteyen kulübe inandım ve bu oluşan bağdan dolayı buraya geldim.”

- Yeni ve flaş bir transfer olarak geldiğin Fenerbahçe’de, bu beklenti bir futbolcunun omuzlarına nasıl bir yük bindiriyor?

“ Gittiğim her kulüpte böyle bir yük hissettim. Buraya geldiğim zaman bir hoca değişikliği oldu. Belli bir adaptasyon süreci geçirdim. Ama ben alışığım böyle süreçlere. Daha önce oynadığım kulüplerde de böyle bir yük hissetmiştim yine hissediyorum. Ama bunun üstesinden nasıl gelebileceğini bilen bir oyuncuyum. Benim için sorun değil.”

- Bugüne kadar birçok teknik direktörle çalıştın. Sana en fazla katkı yapan kim idi?

“Bugüne kadar birçok büyük hocayla çalışma fırsatım oldu. Hepsinden de çok şey öğrendim. Bu durumdan da çok mutluyum. Bana en çok katkı yapanlar ise Werder Bremen’den Thomas Schaaf, Atletico Madrid’den Simeone, ve Brezilya Milli Takımı’ndan Carlos Alberto Parreira.”oldu.

- Sezona istediğimiz gibi başlayamadık ama sonrasında toparlanarak seri galibiyetler aldık ve ilk yarıyı da lider bitirdik. Sezonun ilk devresini değerlendirir misin?

“Sezona dediğiniz gibi zorluklarla başladık. Ama biz takım halinde kendimize güveniyorduk. Çalışmalarımıza çok iyi devam ettik. Sürekli birbirimize destek olduk. Bu iyi olmayan başlangıçtan sonra seri galibiyetler alarak kendimize inancımız ve güvenimiz arttı. Bizim için zorlu bir ilk devre oldu ama sonunu güzel getirdiğimizi düşünüyorum.”

- Geniş bir kadromuz var ve takımda forma rekabeti kıyasıya devam ediyor. Yaşanan bu tatlı rekabet sizleri nasıl etkiliyor?

“Böyle bir rekabetin olması takımı çok iyi yönde etkilediğini düşünüyorum. Güzel bir rekabet var aramızda. Herkes daha iyi çalışmak zorunda olduğunu biliyor. Böyle rekabetlerin takıma çok faydalı olduğu kesindir.”

- Mutlak hedefin şampiyonluk olduğu bu sezonda, bu şampiyonluğa ulaşmak için neler yapmalısınız sana göre? Şampiyonluk şansımızı nasıl değerlendirirsin?

“ Bizim şampiyon olabilmemiz için her türlü imkânımız var. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz bunun çok iyi bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapmamız gereken en önemli şey ise maç maç düşünmek. Bu şekilde ilerlersek bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Şampiyonluk şansımızın çok olduğunu biliyorum.”

- Kasımpaşa maçında 2 asist yaptın. Taraftar o maçta senin oyununu çok beğendi. Bununla ilgili neler söylemek istersin?

“Aslında sadece benim adıma değil tüm takım adına çok iyi bir karşılaşmaydı. Takım halinde iyi oynadık sadece benim özelimde değerlendirilemez. 2 asist yaptım ama takım her parçasıyla çok iyi oynadığı için herkes kendisinin nasıl bir yıldız olduğunu gösterebiliyor. Takım arkadaşlarımın katkısıyla benim oyunum da iyi gözüktü. Takımıma 90 dakika sahada katkı yapmış olmaktan dolayı çok mutluyum, bunların devam edeceğini söyleyebilirim.”

- Türkiye liginde futbol sert mi oynanıyor.. Bu konu hakkında neler söylemek istersin?

“Aslında evet daha sert ve güce dayalı futbol oynandığını ben de düşünüyorum. Bazen sadece sizi durdurabilmek için sert fauller yapıyorlar. Ama bu Türk futbolunun bir karakteri. Zeminlerinde bu konuda etken olduğunu düşünüyorum. Bazı sahalar gerçekten futbola elverişli değil. Bu tip sahalarda istediğinizi maalesef yapmakta zorlanıyorsunuz. Oyunu teknik olarak oynayamadığınız için daha güce dayalı futbol oynanıyor. Çünkü topu kontrol edemiyorsunuz. İstediğiniz gibi pas veremiyorsunuz.”

- Arda ve Tuncay ile birlikte aynı takımda oynadın. İki arkadaşın hakkında neler söylemek istersin? Türkiye’de Avrupa’da futbol oynayabilecek Türk oyuncular var mı?

“Arda gerçekten çok iyi bir oyuncu ve çok karakterli bir insan. Onun gibi birini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Tuncay ile Wolfsburg’da beraber oynadık. Tuncay’da Arda gibi çok yakın arkadaşım. İkisini tanımış olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye’de Avrupa’da oynayabilecek birçok oyuncu var. Özellikle Fenerbahçe’de A Takım’da oynayan birçok oyuncu Avrupa’nın önemli kulüplerinde oynayabilir. İsim veremem ama buradaki her Türk oyuncunun Avrupa’da oynama kapasitesinin olduğunu düşünüyorum.”

- Eşin ve çocuklarınla İstanbul’daki hayata alıştın mı? Birlikte nasıl vakit geçiriyorsunuz?

“Burada gerçekten çok mutluyuz burada ki yaşama alıştık. Ne zaman fırsatımız olursa şehrin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. İstanbul’un turistik bölgelerine gidiyoruz. Tüm ailem eşim ve çocuklarım burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İstanbul harika bir şehir.”

- Fenerbahçe taraftarına neler söylemek istersin? Ligin ikinci devresinde derbileri sahamızda oynayacağımız o maçların atmosferi hakkında neler söylemek istersin?

“Gerçekten çok özel bir taraf grubuna sahibiz. Şuana kadar beni her zaman olumlu anlamda şaşırttılar. Bize verdikleri destek inanılmaz. Onları yanımızda görmek bizlere güç veriyor. Dediğiniz gibi çok önemli derbi karşılaşmaları var. Şampiyonluk yolunda çok önemli maçlar. Şuana kadar maalesef stadımızın tam dolu halini henüz yaşayamadım. Ben Türkiye’ye gelmeden önce herkes Fenerbahçe Stadı’nın atmosferinden ve taraftarın büyüklüğünden bahsediyordu. Ve bu büyüklüğü hissediyorum. Umarım ligin ikinci yarısında stadımızı doldururlar şampiyonluk yolunda onların desteğine çok ihtiyacımız var”