Alman süper ligi Bundesliga'da Mönchengladbach’dan sonra Ingolstadt’ı da aynı skorla 4-0 yenen Borussia Dortmund, 62 hafta aradan sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. Genç çalıştırıcı Thomas Tuchel yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapan Sarı-Siyahlılar en son 2013-14 sezonunun 7. haftasında lider olmuştu. Geçen yıl hayal kırıklığı yaşatan Borussia Dortmund, bu sezon iyi bir başlangıç yaptı.

İlk hafta Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 mağlup eden Sarı-Siyahlılar ikinci haftada konuk olduğu ligin yeni ekiplerinden Ingolstadt'ı da aynı skorla devirerek averajla ligin zirvesine yerleşti. Ligde 62 hafta aradan sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturan Dortmund, genç çalıştırıcı Thomas Tuchel yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-Siyahlılar en son 2013-14 sezonunun 7. haftasında lider olmuştu.

Mücadelenin ilk yarısında sayısız pozisyonları gole çevirmeyen Dortmund, sayılarını ikinci devrede buldu. Konuk ekibe üç puanı getiren goller, Matthias Ginter, Marco Reus (penaltıdan), Shinji Kagawa ve Pierre Aubameyang'in ayağından geldi. Dortmund'da doksan dakika forma giyen Türk oyuncu İlkay Gündoğan orta sahada başarılı işler yaparak galibiyete katkı yaptı. Henüz hazır olmayan milli futbolcu Nuri Şahin ise kadroda yer almadı.

B.M'GLADBACH LİGE KÖTÜ BAŞLADI

Geçen yılın flaş ekibi Borussia Mönchengladbach lige yenilgilerle başladı. Haftanın kapanış maçında konuk ettiği Mainz 05'e 2-1 yenilen B.M'gladbach henüz puanla tanışamadı. İlk haftada Dortmund'a farklı kaybeden Siyah-Beyazlılar, bu mağlubiyetle ligin sonuna demir attı. Ligde Stuttgart ve Hoffenheim'la birlikte puanı olmayan üç takımdan biri. Borussia Park'ta 50 bin taraftarın izlediği, Türk hakem Deniz Aytekin'in düdük çaldığı mücadelenin golleri konuk ekip adına Jairo ve Clemens’den gelirken, ev sahibi ekibin sayısını ise Hermann kaydetti. Mainz takımında Yunus Mali ilk 11'de başladığı maçın 65. dakikasında yerini Latza'ya bıraktı.

EV SAHİPLERİ ÜZDÜ

Bundesliga'nın ikinci haftasında deplasman takımlarının büyük başarısı vardı. Dört ekip dış sahadan zaferle dönerken, sadece Hamburg kendi evinde taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatabildi. Dört mücadelede ise taraflar puanları paylaştı. Berabere biten mücadelelerin tamamı 1-1'lik skorlarla bitti. 24 golün atıldığı haftada 13'ünü deplasman ekipleri, 11'inisi ise ev sahipleri kaydetti. Hakemler bu hafta 31 sarı kart, iki tane de ikinci sarıdan kırmızı kartına başvurdu. İki penaltı düdüğü çalınırken, biri golle sonuçlandı. Dokuz maçı toplam 397 bin 981 biletli seyirci izledi. Maç başına tribünlere gelen taraftar sayısı 44 bin 220 oldu.