İzmir’in ev sahipliğinde 3-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Buz Hokeyi Dünya Şampiyona'nın resmi açılışı törenle yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra Bosna Hersek, Gürcistan, Hong Kong, Lüksemburg, Kuzey Kore, Birleşik Arap Emirlikleri'nin katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Sporları Salonu'ndaki Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman açılış törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, milli takım ve misafir takımların yönetici ve oyuncuları katıldı. Tören öncesinde ışık ve müzik şovları yapıldı.

Ardından şampiyonaya katılan ülkelerin bayrakları oyun alanında yerini aldı. İstiklal Marşı okunarak Türk bayrağı göndere çekildi. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, tüm takımlara başarı dileyerek, sportmenlik adına çok güzel günler geçirilmesi temennisinde bulundu. Şampiyonaya ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, şampiyonanın İzmir'de yapılmasının kendileri için çok büyük onur olduğunu söyledi. Daha çok seyirci ile şampiyonayı taçlandırarak Türk konukseverliğini göstereceklerini belirten Kocaoğlu, tüm takımlara başarı diledi. Organizasyonun İzmir'de yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da, "İlimize hoş geldiniz. Sizleri İzmir'de ağırlamaktan, ev sahibi olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu önemli bir şampiyonayı İzmirlilerin gelip izleyerek destek vereceğine inanıyorum. Tüm takımlarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Akay, Başkan Kocaoğlu ve Vali Toprak'a plaket verdi. Ayrıca hem Bosna Hersek hem de Türkiye buz hokeyi milli takımında oynayan Emir Baran'a plaket verildi.