Beşiktaş, geçtiğimiz sezonda Gençlerbirliği'nde forma giyen Sırp savunma oyuncusu Dusko Tosic'le 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Siyah beyazlılar, Gençlerbirliği ile sözleşmesi sona eren Sırp futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı. 30 yaşındaki futbolcuyu görevini bırakan Hırvat teknik adam Slaven Bilic ve futbol komitesinin talebi üzerine imza attığı belirtildi.

Beşiktaş'ın Akaretler’deki kulüp binasında Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil ve Basketbol Şubesi, Dernekler ve Taraftarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ile bir araya gelen Dusko Tosic, 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

DUSKO TOSİC KİMDİR?

19 Ocak 1985’te Sırbistan’ın Zrenjanin kentinde dünyaya geldi. Futbol hayatına 2002 yılında OFK Beograd takımında başlayan Sırp oyuncu; Fransız Sochaux, Alman Werder Bremen, İngiliz Portsmouth, İskoç Queens Park Rangers ve Srıp Kızılyıldız takımlarının formasını giydi.

2012 yılında Gençlerbirliği takımına transfer olan deneyimli savunma oyuncusu Dusko Tosic, 2015-16 sezonu başında Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.