Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımı'nın yeni Başantrenörü Ekrem Memnun, ilk hedeflerinin olimpiyat vizesini kazanmak olduğunu söyledi.

Kadın basketbolunda dünyanın en iyi ekolü olacaklarını iddia eden Memnun, sporseverlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, Türk kadın basketbolunun geleceğinin genç yeteneklere verecekleri imkanlarla doğacağını ileri sürdü.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda Başantrenörlük görevine gelen Ekrem Memnun, görevi üstlenmesinin ardından ilk açıklamasını Gençlik ve Spor Bakanlığı resmi yayın organı Gençlik Spor Dergisi'ne yaptı.

Önümüzdeki aylarda zorlu organizasyonlarda ter dökecek olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın teknik kadrosunda önemli bir değişime imza atıldı. Çalışmalar kapsamında Başantrenörlük görevine Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun getirildi. Memnun, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada genç yeteneklere verilecek olan şanstan olimpiyat hedeflerine, sporseverlerin desteğinden inşa edilen dev tesislerin önemine kadar çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

"MİLLİ TAKIMIMIZ ŞUAN MÜTHİŞ BİR NOKTADA"

A Milli Kadın Basketbol Takımı yeni Başantrenörü Ekrem Memnun, kendisine önemli bir sorumluluk verildiğini ve bu görevi hiç tereddüt etmeden kabul ettiğini belirtti.

Millilerin geçtiğimiz yıllar içerisinde tarihi başarılara imza attıklarını ve Türk basketboluna yeni bir boyut kazandırdıklarını ifade eden Memnun, "Kadın basketbolunda gerek milli takımımız, gerekse kulüpler bazında önemli dereceler elde edildi ve bu süreç tüm hızıyla sürüyor. Şuan müthiş bir noktadayız, amacımız devamlılığı sağlamak." dedi.

Kısa sürede meyvelerini verecek program hazırlayacaklarını da belirten Mennun, milli takımın 11-28 Haziran tarihlerinde 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğini ve bu organizasyonun Rio 2016 Olimpiyat Oyunları öncesinde önemli bir viraj olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:

"Önümüzde çalışmalar anlamında kısa bir süre kaldı. Sonuç olarak oturmuş bir takım ve benimsemiş olduğum basketbol anlayışım var. Bu iki koşulu ortak potada eriterek, daha güçlü bir milli takım ile ülkemizi temsil etmeye hazırlanacağız. İlk adım olarak kısa vadede meyvelerini verecek bir program hazırlamak durumundayız."

"BAŞARILI BİR SIÇRAYIŞ YAKALAMAK İSTİYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tesisleşme hamlesine bağlı olarak basketbol branşında önemli yapıların hizmete girdiğine işaret eden Memnun, "İnşa edilen dev tesislerde önemli organizasyonları başarıyla tamamladık. Bu kapsamda Milli Takımlarımızın en iyi koşullarda çalıştığına hiç şüphe yok." dedi.

Son yıllarda basketbol seyircilerinin sayısının arttığını ve bu noktada milli takımın da hedefleri doğrultusunda seyirci desteğine ihtiyaç duyacağını açıklayan Ekrem Memnun, "Genç sporcularımıza forma şansı vermek öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu noktada başarılı bir sıçrayış yakalayarak kadın basketbolunda dünyanın en iyi ekolü olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.