Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Yozgat Emniyet Müdürlüğü Yerköy ilçesine bisiklet turu düzenledi.

Yozgat Cumhuriyet Meydanından başlayan ve Yerköy Bölge Trafik İstasyonunda son bulan bisiklet turuna İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 35 kilometre süren bisiklet turu sonunda tura katılanlara Yerköy Bölge Trafik İstasyonunda çeşitli ikramlar yapıldı. Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, bisiklet turu sonrası yaptığı açıklamada bu etkinlikle insanların spor yapmaya özendirildiğini belirtti. Akpınar, “Yozgat’ta Polis Haftası'na sportif bir etkinlikle başladık. Biz spor aktivitesi ile mesleğimizi özdeşleştirdik. Güvenlik görevlileri özgürlük ile güvenlik arasındaki hassas çizgiyi korumakla görevli. Bisiklet sporu da buna benziyor hem hareket halinde olmak zorundasınız hem de dengenizi korumak zorundasınız. Durduğunuzda veya dengenizi kaybettiğinizde nasıl ki düşerseniz güvenlik güçleri de özgürlük ve güvenlik arasındaki o hassas çizgiyi korumak zorunda. Biz de hem mesleğimizi hem bu sporu bir araya getirerek hem meslektaşlarımızı hem vatandaşlarımızı spor yapmaya teşvik etmek ve kuruluş yıldönümünün açılışını bu etkinlikle başlamayı düşündük. Yozgat il merkezinden Yerköy ilçe merkezine kadar 35 kilometre arasında bisiklet turu düzenledi. Katılım güzel oldu. İleriki dönemlerde bu katılımın daha da artacağını düşünüyorum.” dedi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bisiklet turuna katılan vatandaşlar da, Polis Haftası'nı kutlayarak yapılın bu etkinlikten dolayı Emniyet Müdürlüğüne teşekkür etti.