Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, engellileri spora yönlendirmek için projeler ürettiklerini söyledi.

Ataşbak, Adana Sevgi ile El Ele Spor Kulübü Başkanı Birol Şerbetçi, yönetim kurulu üyesi Neslihan Ünal ile geçtiğimiz ay Antalya’da gerçekleştirilen Özel Sporcular Akdeniz Bölge Şampiyonası’nda 100 metre koşuda altın madalya kazanan Sinay Tungo ve gümüş madalya alan Rabia Gümüş’ü makamında kabul etti. Her engelliye uygun spor dalı bulunduğunu, sporun engelliler için rehabilitasyon olduğunu ifade eden Ataşbak konuşmasında şunlara yer verdi: “Engelli ve özel sporculara her zaman pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Engellileri spora yönlendirmek için projeler üretiyoruz. Spor tesislerimizi mimari olarak engellilere uygun yaptık. Hedefimiz engellilerin spor sayesinde yaşamlarını kolaylaştırmaktır. Burada velilere büyük görev düşüyor. Aileler de çocuklarını spora yönlendirmek için çaba göstermeleri gerekir. Avrupa, hatta dünya şampiyonalarına katılan ve madalya kazanan sporculara sahibiz. Bu sayıyı artırmak için çaba gösteriyoruz.”

Sevgi İle El Ele Spor Kulübü Başkanı Birol Şerbetçi, amaçlarının engelli çocukları spora yönlendirmek olduğunu, 14 branşta faaliyet göstermeye çalıştıklarını söyledi.