Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, alınan galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, galibiyetlerin devamının geleceğini belirtti.

Sivasspor galibiyetin sevincini yaşayan Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında 1-0 kazandıkları maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, "5 gün öncesine dönüyorum. Kasımpaşa maçı öncesinde 5 gün içerisinde iki tane karşılaşma ve bu iki maçta 6 puan duruyor demiştik. Antalyaspor karşılaşmasının moral bozukluğuyla bunları konuştuk. İki karşılaşmada alacağımız 6 puan bizi yukarıya çekecek demiştik. Camia, taraftar ve oyuncularımızın motivasyonunu arttıracaktı. Geleceğe umutlu bakmamızı sağlayacaktı. 3 puan çok önemliydi. Oyun tartışılabilir, eleştirilebilir. Ama bu yeni bir takım. Tabi sıfırdan bir takım inşa ediyoruz. Dünyanın her yerinde bu kolay bir iş değil. Bu oyuncuları bir araya getirip, birbirlerini ve bizleri anlamaları için çalışıyoruz. Oyuncular yeni birbirlerini anlamaya başladılar. Bu takım bu sıkıntılar içinde son 5 maçta 4 galibiyet aldı. Bu 5 maçta alınan 4 galibiyet dünyanın her yerinde önemli gerçektir. O yüzden Kasımpaşa ve Sivasspor karşısından alınan 6 puanın bu açıdan bize destek verdiğini, katkı sağladığını düşünüyorum." diye konuştu.

TARAFTARLARA TEŞEKKÜR

Taraftarlara da teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, "Taraftarımız bugün maçın başından sonuna kadar takımını yürekten destekledi. Oyunun içerisinde kaldı ve futbol dışına çıkmadı. Onların destekleri takımı belirli dönemlerde itti. Hafta sonunda bir karşılaşma oynanmayacak. Oyuncular 5 gün içerisinde 2 tane karşılaşma oynadı. Bu dönem milli takımlarda da çok oyuncumuz olduğu için yoğun geçti. Yarınki antrenmanın ardından takıma pazartesi gününe kadar izin vereceğiz." diyerek, şunları söyledi:

"Sivasspor iyi bir takım. Bir hoca değişikliği oldu. Dünyanın her yerinde hoca değişikliği oyuncuları iyi motive eder. Karşımızda da çok iyi bir takım vardı. Çok kolay olmadı. Ama 3 puan için mutluyuz. İnşallah galibiyetlerin devamı gelecek. Oyun kalitemiz daha iyi olacak." dedi.

Ertuğrul Sağlam, Serdar Aziz'in sakatlanması ve Sivok'un bir dahaki maçta cezalı oluşu konusunda da şunları söyledi: "Serdar'ın adalesinde sertlik var. Sıkıntı gözükmüyor. Tedavisine başlanacak. Sivok'un olmaması Dany'in sakatlığıyla beraber bir sıkıntı oluşturacak. Dany'in takım içerisine girmesini umutla bekliyoruz."

OKAN BURUK: GOLÜ BULAMADIK

Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise yaptığı açıklamada, golü bulamamaktan yakındı. Okan Buruk, deplasmanda alınan 1-0'lık Bursaspor yenilgisi sonrasında şunları söyledi:

"Çok zorlu bir deplasmana geldiğimizi biliyorduk. Göreve geldikten 2 gün sonra böyle maça takımı hazırlamak zorluydu. İlk 9 haftalık periyotta takım sonuç alamamıştı. Bugün farklı sonuç bekliyorduk. İlk yarı net pozisyonlar yakaladık. Golü bulsak farklı olabilirdi. İkinci yarı dengeli geçti. Gol öncesi çok gol pozisyonumuz ve yanlış pas tercihlerimiz var. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Çıkarken kaptırdığımız bir top, defansımızın dengesiz yakalanmasını futbol affetmiyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Oyunlarının yüzde yüzünü verdiler. Devre arasına kadar maksimum puan toplamak istiyoruz. İstatistik olarak çok üstünlüğümüz var. Bundan sonraki maçlarda istediğimizi alacağız."