Fenerbahçe Ülker Sports Arena'nın ev sahipliğini yaptığı Euroleague 15. Yıldönümü etkinliği basın toplantısı gerçekleşti.

Basın toplantısında Euroleague Başkanı ve Ceo'su Jordi Bertomeu, Türk Hava Yolları Ceo'su Temel Kotil, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ve Avrupa basketbolunun unutulmaz isimlerinden Theodoros Papaloukas yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Euroleague Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu, "Öncelikle burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Burada bulunan herkese de teşekkür ediyorum. Proje yöneticilerimizden çalışanlarımıza, Euroleague tarihinin efsane bir antrenörü ve bir de oyuncusu burada yer alıyor. 15 yıl içerisinde muhteşem işlerin altına imza atıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da teşekkür ediyorum. Sayın Temel Kotil basketbola büyük destek verdi. Türk Hava Yolları 15 yıl içinde basketbola büyük katkı verdi. Fenerbahçe Ülker'e bu salonu bize açtığı için teşekkür ediyorum. Bu 15 yıllık süreç içerisinde milyonlar taraftar hem Euroleague hem de Eurocup karşılaşmalarını takip etti. En başından bu yana bizim hedefimiz, taraftar sayısını arttırmak ve basketbol ürününü de geliştirmek oldu. Ayrıca daha fazla kitlelere de ulaşmayı her zaman hedefledik. Karar alma mekanizmasında her zaman taraftarları odak noktası olarak gördük. Gelecekte yakaladığımız bu başarıların devam etmesini diliyorum. Bu anlamda ciddi işler yapıyoruz. Final Four'da heyecanın daha da artacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan Türk Hava Yolları CEO'su Temel Kotil, Final Four'da mücadele edecek takımlara ve başta da Fenerbahçe Ülker'e başarılar dilerken, "En çok Fenerbahçe Ülker'in başarılı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal da toplantıda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Avrupa basketbolunun efsane isimlerinden Theodoros Papaloukas ise yaptığı açıklamada Euroleague temsilcilerine teşekkür ederken, "Euroleague'de oynamaya başladığımda henüz çocuk yaştaydım. Euroleague, yaşayan bir organizasyon. Zaman içerisinde değişim ve gelişim gösteriyor. İnsanlar basketbolun yeni tarzını ve değişmekte olan şekline ayak uyduruyorlar. Şuan eski oyuncu ve taraftar durumundayım. Türk Hava Yolları, basketbola katkı veren ciddi bir sponsor. Onların varlığı, kulüplere, oyunculara ve oyun kalitesine doğrudan etki yapıyor. Artık daha fazla insanın Euroleague'i izlediğini söyleyebiliriz. Çünkü bu organizasyon bir farklılık yaratıyor. Amaç artık bu ürünü daha da geliştirmek olmalı. 9 gün sonra Final Four oynanacak ve ben de orada biz izleyici olarak bulunacağım. Şimdiden tüm takımlara başarılar dilerim." dedi.

Basın mensupları tarafından, Fenerbahçe Ülker Sports Arena'nın Euroleague Final Four'una ev sahipliği yapması hakkındaki soruyu cevaplayan Euroleague CEO'su Jordi Bertemou, "Euroleague organizasyonu olarak Final Four'a ev sahipliği yapacak yeri seçerken birçok kriterimiz var. Bence İstanbul, bu konuda bütün beklentileri karşılıyor. İstanbul'da tekrar Final Four'a ev sahipliği verebilmek için doğru zamanı bekleyeceğiz. Ama Fenerbahçe Ülker organizasyon olarak çok iyi bir örnek ve Fenerbahçe Ülker Sports Arena'nın da Final Four için çok güçlü bir aday olduğunu söyleyebilirim." İfadelerini kullandı.