Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Liig play-off turundaki rakibi Atromitos'u bu özel haberimizde yakından tanıyalım. Geçe sezon Yunanistan Süper Ligi'ni 5. sırada tamamlayan Atromitos, Avrupa serüvenine 3. ön eleme turundan başlamış ve İsveç'in AIK ekibini elemişti. Peki Fenerbahçe'nin rakibi Atromitos nasıl bir takım? Atromitos kadrosunda hangi futbolcular var? İşte Atromitos hakkında aradığınız tüm bilgiler...

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Liig play-off turundaki rakibi Atromitos'u yakından tanıyalım.

Geçen sezon Yunanistan Süper Lig'i 5. sırada tamamlayan Atromitos, bu sezon Avrupa macerasına 3. ön eleme turundan başlamış ve İsveç temsilcisi AIK'i deplasmanda 3-1, evinde ise 1-0 mağlup etmişti.

Atromitos, 2013-2014 sezonunda ise Yunanistan Süper Lig'i Olympiakos ve PAOK'un arkasında Panathinaikos ile aynı puanı toplayarak bitirmişti.

Atromitos, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Bosna Hersek takımı Sarajevo'yu ilk maçta deplasmanda 2-1'le geçmesine rağmen, rövanşta seyircisi önünde rakibine uzatmalarda 3-1'lik skorla boyun eğmiş ve erkenden elenmişti.

Yunan ekibin 2013-2014 sezonundaki Avrupa macerası da erken bitmiş ve play-off turunda Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar'a evinde 3-1 yenildiği maçın rövanşında deplasmanda 2-0 galip gelmesine rağmen averaj kuralı gereği elenen taraf olmuştu.



Son 4 sezonda ligi hep ilk 5 içinde bitiren ancak UEFA Avrupa Ligi'nde hiç gruplara kalamayan Atina temsilcisi, 1923 yılında kurulmuş bir kulüp.

Maçlarını 9 bin kişilik Peristeri Stadı'nda oynayan mavi beyazlıların 'Fentagin' adı verilen ateşli bir taraftar grubu bulunuyor.

Kadrosunda yeni transfer Fransızların tanınan oyuncusu tecrübeli forvet Anthony Le Tallec'i bulunduran Atrotimos'ta, Brezilyalı Marcelinho ile Eduardo Brito, tecrübeli stoperler Sokratis Fytanidis ve Senegalli Pape M'Bow, İspanyol ortasaha Fernando Usero ve İtalyan ortasaha Stefano Napoleoni gibi isimler dikkat çekiyor.

Atromitos, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında Yunanistan Kupası'nda final oynamış ancak AEK Atina ve Olympiakos'a kaybetti.

PEREIRA ONLARI YENMİŞTİ

Geçen sezon Yunanistan Süper Ligi'nin ikinci yarısında Olympiakos'un başına geçerek takımı şampiyon yapan Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, ligin ikinci yarısında Atromitos'a rakip olmuş ve karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

BAŞAKŞEHİR'E KAYBETTİLER

Başakşehir, 23 Temmuz'da Atromitos ile hazırlık maçı yapmış, Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 3. dakikada Arnavut futbolcu Sokol Cikalleshi'nin golüyle 1-0 kazanmıştı.

ATROMİTOS KADROSU