Fenerbahçe kafilesine yönelik silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan E.A. ve N.S.’nin, serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itiraz ikinci kez reddedildi.

    Geçtiğimiz cumartesi gecesi Çaykur Rizespor karşılaşmasından dönen Fenerbahçe kafilesine Trabzon'un Sürmene ilçesinde silahlı saldırı düzenlenmiş, olayda otobüs şoförü Ufuk Kıran yaralanmıştı. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında pazartesi günü teyze çocukları N.S. ve E.A. şüpheli olarak gözaltına alınmıştı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgu ifade işlemlerinin ardından çarşamba günü Sürmene Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şahıslar, nöbetçi sulh ceza mahkemesindeki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    Cumhuriyet Savcılığı ise mevcut delillere göre tutuklanma verilmesi gerektiğini savunarak, şüphelilerin serbest bırakılması kararına itiraz etti. İtirazını değerlendiren Sürmene Sulh Ceza Mahkemesi, savcılığının tutuklama talebini reddetti. Mahkemenin kararında direnmesi üzerine ise savcılığın itirazı bir üst mahkeme olan Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. İtirazı değerlendiren Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği de savcılığın, E.A. ve N.S.’nin tutuklanmasına ilişkin talebini reddetti.