Ümit Milli Futbol Takımı'nın 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki rakipleri belli oldu. 8. Grup'ta mücadele edecek olan ay yıldızlı ekip, Hollanda, Slovakya, Belarus ve Kıbrıs Rum Kesimi ile gruptan çıkmak için mücadele edecek.

Ümit Milli Futbol Takımı'nın eleme grubu maçları 23-31 Mart tarihlerinde başlayıp, 3-11 Ekim 2016 tarihlerinde tamamlanacak. Play-off'lar ise 7-15 Kasım tarihlerinde oynanacak.

ABDULLAH ERCAN: ŞANSLI BİR KURA ÇEKTİK

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Ercan, U21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kura çekimi sonrası kısa bir değerlendirme yaparak, şanslı bir kura çektiklerini söyledi.

Ümit Milli Takım'ın teknik patronu Ercan, "Grupları teker teker ele aldığımız zaman, şanslı bir kura çektiğimizi söyleyebiliriz. Rakiplerimizle daha önce bu düzeyde karşılaşmıştık. Geçen sene, 1992 doğumlu oyuncu jenerasyonu ile son anda play-off oynama şansını kaçırmıştık. Umuyoruz ki bu yıl uzun süredir katılamadığımız finallerin vizesini alacağız." dedi.

Daha önce sekiz takımın katılımı ile yapılan finallerin 2017 yılında 12 takıma çıkacağını hatırlatan Abdullah Ercan, "Dört ülkeye daha finale katılma hakkının verilmiş olmasını bir avantaj olarak görüyoruz. Grup birincileri artık doğrudan finallere yükselecek." açıklamasını yaptı.

UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine 3. torbadan giren Türk Milli Takımı; Hollanda, Slovakya, Belarus ve Kıbrıs Rum Kesimi ile 8. Grup'ta yer aldı. Toplam 52 takımın 7'si altışarlı, 2'si de beşerli olmak üzere 9 grupta mücadele edeceği elemeler sonunda, grup liderleri finallere katılmaya hak kazanacak. Tüm grupların en iyi 4 ikincisi ise ikişerli olarak birbiriyle eşleşerek play-off oynayacak. Çift maç eliminasyon sistemiyle yapılacak play-off'lar sonunda da iki takım daha finallere yükselecek.

Ev sahibi Polonya'nın, ilk kez 12 takımla düzenlenecek finallere direkt katılacağı şampiyonanın eleme grupları şu takımlardan oluştu:

1. Grup: Çek Cumhuriyeti, Belçika, Karadağ, Moldova, Litvanya, Malta
2. Grup: İtalya, Sırbistan, Slovenya, İrlanda Cumhuriyeti, Litvanya, Andorra
3. Grup: Fransa, Ukrayna, İskoçya, İzlanda, Makedonya, Kuzey İrlanda
4. Grup: Portekiz, İsrail, Yunanistan, Macaristan, Arnavutluk, Liechtenstein
5. Grup: Danimarka, Romanya, Ermenistan, Galler, Bulgaristan, Lüksemburg
6. Grup: İspanya, İsveç, Hırvatistan, Gürcistan, Estonya, San Marino
7. Grup: Almanya, Rusya, Avusturya, Finlandiya, Azerbaycan, Faroe Adaları
8. Grup: Hollanda, Slovakya, Türkiye, Belarus, Kıbrıs Rum Kesimi
9. Grup: İngiltere, İsviçre, Norveç, Bosna Hersek, Kazakistan