Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, Ekrem Kan, Mehmet Cem Hanoğlu
Galatasaray: Muslera, Tarık Çamdal, Koray Günter, Chedjou, Olcan Adın, Felipe Melo, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma, Burak Yılmaz
Balıkesirspor: Emrullah Şalk, Hasan Hatipoğlu, Tomislav Glumac, Ante Kulusic, Uğur Akdemir, Vitor Gomes, Eray Ataseven, Aykut Çeviker, Muğdat Çelik, Isaac Promise, Sercan Yıldırım
Goller: Dk. 16 Chedjou, Dk. 26 Sneijder, Dk. 31 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 30 Aykut (Balıkesirspor), Dk. 37 Felipe Melo (Galatasaray)

Süper Lig'in 20. haftasının kapanış maçında Galatasaray ile Balıkesirspor arasındaki maçın ilk yarısı sarı kırmızılı takımın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

9. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Bu dakikada Sercan Yıldırım, rakibini geçtikten sonra ortasını yaptı. Tarık Çamdal topu uzaklaştırmak isterken ters vurdu. Meşin yuvarlak üst direğe çarparak geri döndü.

16. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Sneijder'in kullandığı köşe atışında Burak Yılmaz'ın kafayla vuruşunda kaleye giden topu en son Chedjou tamamladı. 1-0.

26. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Yasin'in pasında cezaalanı içinde topla buluşan Sneijder, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-0.

31. dakikada Galatasaray'ın üçüncü golü geldi. Yasin ile verkaç yapan Burak Yılmaz'ın sert şutu kalecinin müdahalesine rağmen uzak direğin içine de çarparak ağlarla buluştu. 3-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğünde tamamladı.