Galatasaray Eğitim ve Öğretim Merkezi Kazakistan’ın eski başkenti Almatı’da sahaya indi. İlk kez top başı yapan okul, yeni olmasına rağmen bünyesinde 50’den fazla sporcu barındırıyor. 5 ilâ 15 yaşında çocukların futbol eğitimi aldığı okulda öğrenciler, Türkiye’den gelen eğitmenler eşliğinde haftada üç gün çalışıyor.

Hafta sonu eğitim merkezini yerinde ziyaret ederek yetkililerden bilgi alan Galatasaray’ın eski antrenörlerinden Cevat Güler, Kazak çocukların ilgisinden oldukça memnun olduğunu söyledi. Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Güler, Kazak futbolunun ne seviyede olduğunu yerinde görmek için ziyaretinin önemli olduğunu söyledi. Türkiye’den gelerek Kazakistan gibi bir yerde futbol okulu açmanın ve kendisini ispat etmenin kolay bir çalışma olmadığını belirten Cevat Güler, yapılan yatırımın uzun vadeli bir emek gerektirdiğinin altını çizdi.

KAZAK FUTBOLU AGRESİF VE SERT

Kazak futbolunun agresif ve sert bir oyun anlayışına sahip olduğuna vurgu yapan Güler, Kazak oyuncularının fizik gücünün yüksek olduğunu ancak teknik ve taktik olarak henüz istenen düzeyde olmadığını ifade etti. Kazak futbolunun, Sovyet ekolünden gelen çalıştırıcılar ve mantalite ile günümüze kadar geldiğinin altını çizen Güler sözlerine şöyle devam etti: "Kazak futbolu kesinlikle gelişecektir. Ama bu sürecin hızlanması adına yatırımların yapılması şart. Ülkede futbol adına yapılan yatırımlar yetersiz."

TÜRK ANTRENÖRLER KAZAKİSTAN’DA ÇALIŞABİLİR

Türk antrenörlerin farklı ülkelerde çalıştıklarını ifade eden Cevat Güler, Kazakistan’ın da bu konuda son derece uygun bir ülke olduğunu söyledi. Kazakistan’daki klüplerin Türk teknik adamlarla uzun ve orta vadede çalışmalarının mümkün olacağını dile getiren Cevat Güler, gelecek hocaların Kazakistan’da zorlanmadan çalışabileceğinin altını çizdi.
Başarının kısa sürede kazanılamayacağını da sözlerine ekleyen Güler, başarının yakalanması için ön yatırımların bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.