Türkiye Güreş Federasyonu olağanüstü genel kurulunda başkanlık için Şeref Eroğlu ve Musa Aydın yarışıyor.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın milletvekili aday adayı olması nedeniyle istifası sonrası boşalan başkanlık koltuğu için iki aday yarışıyor. Musa Aydın ve Şeref Eroğlu’nun başkan olmak için yarıştığı olağanüstü genel kurulda oy kullanma işlemi başladı. Olağanüstü genel kurulda yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından divan başkanlığına Cemil Çetin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından yönetim, denetim ve faaliyet raporları okundu. Raporların oy birliğiyle ibra edilmesinin ardından ise başkan adaylarının konuşmasına geçildi.

İlk olarak kürsüye yapılan kura çekimi sonrası Şeref Eroğlu geldi. Eroğlu, genel kurulu sürecinde aday olamayacağına inanıldığını aday bile olamayacağının söylendiğini ancak yılmadan yoluna devam ettiğini ve başkan adayı olduğunu söyledi. Daha sonra kürsüye gelen bir başka aday Musa Aydın ise sporun rekabet ve yarış olduğunu vurgulayarak rakabetin olmadığı yerde sporun hiçbir anlamı olmayacağını kaydetti.

SALONDA GERGİNLİK

Bu arada olağanüstü genel kurulun başlamasından kısa bir süre sonra salon dışında tartışmalar yaşandı.

Avrupa Güreş Federasyonları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Önder Yakşi'nin delege olmaması nedeniyle salona alınmaması sonrasında Yakşi ve yakınlarıyla federasyon yetkilileri arasında gerginlik çıktı. Tartışmalar, araya girenler sayesinde yatıştırılırken, tarafların birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.