Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali (EYOF2015) Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te başlıyor. Festivale 50 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 sporcu katılıyor.

Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'ne Azerbaycan ise artistik, cimnastik, atletizm, bisiklet, judo, tenis, yüzme dallarında toplam 35 sporcu ile katılıyor. Azerbaycan kafilesinde yetkili olarak katılan Halide Elimirzeyeva Cihan'a açıklamalarda bulundu.

Sporcularından madalya beklediklerini belirten Elimirzeyeva, Azerbaycan adına yarışacak sporculara da başarı dileklerinde bulundu.

Judo dalında yarışacak olan Paşa Aliyev ise ülkesini en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti. Atletizm dalında ise Yadulla İbrahimov birincilik için mücadele ederek madalya kazanmak istediğini söyledi.

EYOF2015'E TÜRKİYE 102 SPORCU İLE KATILIYOR

Türkiye, festivale artistik cimnastik, atletizm, basketbol, bisiklet, judo, tenis, yüzme ve voleybol dallarında 51 kadın ve 51 erkek sporcudan oluşan toplam 102 sporcu ile katılıyor.

Türkiye basketbol erkeklerde A Grubu'nda Litvanya, Gürcistan ve Bosna Hersek, kızlarda B Grubu'nda Çek Cumhuriyeti, Gürcistan ve Belçika ile karşılaşacak. Türk Milli Voleybol Takımları ise erkeklerde İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan, kızlarda da Rusya, İtalya ve Gürcistan ile aynı grupta yer alıyor.