Almanya ‘2024 Yaz Olimpiyatları’na aday kent olarak Hamburg’a karar kıldı.

Hamburg ile Berlin’in yarıştığı adaylık konusunda Almanya Olimpiyat Komitesi (DOSB) Yönetim Kurulu, Almanya’nın 2024 veya 2028 Yaz Olimpiyatları’na Hamburg‘un aday olması tavsiyesinde bulundu. Bunun ortak bir karar olduğunu açıklayan Almanya Olimpiyat Komitesi, karar öncesinde sekiz kişilik yönetim kurulu üyesi ile spor, siyaset ve sivil toplumun önde gelen 40 kişiyle 4,5 saat süren istişare toplantısı yaptı.

Ancak kararın kesinlik kazanması için Cumartesi günü olağanüstü genel kurul toplantısında bir araya gelecek delegelerin de tavsiye kararını kabul etmesi gerekiyor. 2024 Yaz Olimpiyatları’nı düzenlemek için Almanya’da sadece Berlin ve Hamburg başvuruda bulunmuştu.

HALKIN YÜZDE 50’DEN FAZLASININ KABUL ETMESİ GEREKİYOR

Hamburg’un 2024 veya 2028 yıllarındaki olimpiyatlara adaylığının resmi olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne (IOC) bildirilmeden önce, kent halkının yüzde 50’sinden fazlasının düzenlenecek bir referandumda olimpiyatların kentte düzenlenmesi lehinde oy kullanması şartı aranıyor.

Söz konusu referandumun eylül ayında yapılacağı bildiriliyor. Forsa kamuoyu araştırma şirketinin bir süre önce yaptığı bir ankete göre, Hamburg halkının yüzde 64’ü olimpiyatların kentte düzenlenmesini destekliyor.