Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Grupta puan durumuna göre favori Benfica görünse de biz favoriyiz." dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü haftasında Galatasaray, yarın saat 21.45'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Benfica'yı konuk edecek. Bu karşılaşma öncesinde sarı kırmızılıların teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ve futbolculardan Umut Bulut, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yarınki maçın favorisinin sorulması üzerine, "Gruptaki puan durumuna göre favori Benfica görünüyor. Ama yarın favorinin bizim olduğumuzu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Süper Lig'deki çıkışlarının Şampiyonlar Ligi'ne olumlu yansıyacağını belirten Hamza Hamzaoğlu, "Yarınki maçın önemine gelince tabii ki belki birçok kişi buradan üçüncü bitirip UEFA'ya gitmenin daha avantajlı olabileceğini düşünebilir ama benim şu anda öyle bir düşüncem kesinlikle yok. Biz Şampiyonlar Ligi'nde olmalıyız ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmeliyiz diye düşünüyorum. Her şeye rağmen UEFA'ya kalırsak orada ne yapacağımızı düşünüyoruz. Ama şu anda tek düşüncemiz gruptan çıkmak ve yarınki maçı kazanarak grupta biz de iddialıyız diyebilmek." diye konuştu.

"GALATASARAY ESKİSİ GİBİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE SES GETİRECEKTİR"

Uzun zamandır Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın maç kazanamadığının hatırlatılması üzerine Hamza Hamzaoğlu, bu maçların üçünde kendisinin takımın başında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"3 Şampiyonlar Ligi'nde ben vardım. Kazanamadık ama bu bir baskı oluşturmuyor. Çünkü biz şu anda ne durumda olduğumuzu biliyoruz ve kazanacağımız günlerin geleceğini biliyoruz ki bunun ilki inşallah yarın olur. Üzerimizde baskı hissetmiyoruz. Tamamen sahada yapacaklarımıza odaklanmış durumdayız. İnşallah bundan sonra da Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, eskisi gibi ses getirecektir."

HAMZA HAMZAOĞLU'NDAN İLK 11

Yarın nasıl bir ilk 11'le sahaya çıkacağı sorulan genç teknik adam, düşündüğü ilk 11'i de basın mensuplarıyla paylaştı. "Son bir antrenmanımız var." diyen Hamza Hamzaoğlu, "Düşündüğümüz takım; kalede Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, orta saha da Bilal, Selçuk, Sneijder, ileride de Umut, Podolski ve Yasin ama söylediğim gibi son bir antrenmanımız var. Bir aksilik olmazsa yarın böyle çıkmak istiyoruz." dedi.

Sezon başında yapılan transferlerle eleştirilere maruz kaldığı hatırlatılan ve bugün itibariyle kendisinin haklı çıktığı yönündeki bir yorum üzerine de Hamzaoğlu, "Haklı çıkıp çıkmamak benim için önemli değil. Onun mücadelesi içinde de değilim. Galatasaray adına doğru şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bizim tecrübemiz bilgimiz bu kadarına yetiyor. Belki bizden daha iyi yapacak insanlar vardır. Ama biz takımımıza takım olma adına katkı sağlayacak oyuncular aldık. Biz takım olduğumuzda neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bu anlamda da uzun bir yol aldık. Bundan sonra bunun karşılığını göreceğiz. Taraftarlarımız hep Galatasaray adına yakışan büyük isimli transferler bekledi onları da anlıyorum. İnşallah biz kendi isimlerimizi kendi içimizden çıkaracağız ve taraftarlarımız da bundan gurur duyacak." şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE YAKIŞIR ŞEKİLDE OYNAYACAĞIZ"

Benfica karşısında nasıl bir oyun planladıkları ve oyunun şifresinin sorulması üzerine de Hamza Hamzaoğlu, "Şifre yok gayet açığız. Her şeyden önce coşkulu bir oyun oynamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'ne yakışan güzel keyifli bir oyun ve keyifli bir mücadele olsun istiyoruz." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tabii kazanmak bizim için çok önemli. Kazanmak için sahada her şeyimizi ortaya koyacağız. Ama karşımızdaki takıma da saygı duyuyoruz. Bu başarıları tesadüfen elde etmediler. İyi bir takım iyi oyuncuları var. Ama biz de iyi bir takımız. Her ne kadar son 10 maç kazanamasak da biz de iyi bir takımız. Kazanmaya başladığımızda neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Taraftarlarımızdan son ana kadar bize destek olmalarını istiyoruz. İnşallah güzel günleri beraber yaşayacağız."