Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, yeni sezonda takımın başında kalmak için yönetimle görüşme yapmadığını ancak yönetimin de kendileri ile devam etmeyi arzuladığını kendilerinin de ayrılmak gibi düşüncelerinin bulanmadığını söyledi.

Sabah saatlerinde Galatasaray'ı takip eden muhabirlerle bir araya gelen ve kazanılan iki kupa ile birlikte basın toplantısı düzenleyen tecrübeli hoca, göreve geldiği günden sonra uzun geceler yaşadığını söyledi. Uykusuz geçen gecelerinin olduğunu da belirten Hamzaoğlu, "Zor günlerimiz oldu. Buraya geldiğim zaman amacım ilk önce aile ortamı oluşturmaktı ve bunu yaptık. İlk başta buraya gelince herkes bizi kucaklamadı. Önyargıyla bize baktılar ama bu çok normaldir. Bazı oyuncuların ruhuna inmek zor oldu. Kısa sürede hepsiyle kaynaştık. Herkes birbirini net bir şekilde anladı. Biz onlara yardımcı olmak için burdayız. Şu anda iyi bir takım olduk diyebiliriz. Yine de biz her zaman takım olarak şampiyonluğa inanmıştık." dedi.

Tecrübeli hoca, Bursaspor'u yenerek Türkiye Kupası'nı kazandıkları maçın kendileri adına en sevindiği maçlardan birisi olduğunu kaydederken, en üzüldükleri maç olarak da İstanbul Başakşehir ve Trabzonspor maçları olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Başakşehir ile oynadığımız maçta 2-0 öndeyken 2-2 bitti. Trabzonspor ile oynadığımız maçı kaybettiğimizde çok üzülmüştüm. Ancak şampiyonluk inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik. Sonrasında şampiyon olduk. Oyuncularımız şampiyonluğu hakettiler. Hepsine de helal olsun. Şampiyonluk kutlamamız da çok güzeldi."

BU KADAR KISA SÜREDE BAŞARI BEKLEMİYORDUK

Bir gazetecinin 'Bu kadar kısa sürede başarı bekliyor muydunuz ?' sorusuna ise tecrübeli hoca, "Objektif olarak baktığımızda takımda parçalanmış bir görüntü vardı. Gerçekten kaliteli bir kadroya sahipti. Onlar istemese hiçbirşey olmazdı. Bu başarı tamamen oyuncuların eseri. Oyuncularımızda bize göre şekil alıyor. Bu kadar kısa sürede başarı beklemiyorduk. Biz ekip olarak hangi takıma gitsek fark oluşturuyorduk. Oyuncularımıza bizim sizler gibi oyunculara sizin de bizler gibi bir teknik ekibe ihtiyacınız var diye söylemiştim. Bugün bu düşüncemin ne kadar doğru olduğunu görüyorum."

TAKIMIN BAŞINDA KALACAK MI ?

Yeni sezonda takımın başında kalıp kalmayacağına yönelik bir soruya ise Hamzaoğlu, "Yönetim ile bir görüşmemiz olmadı. Ancak onlar bizimle devam etmeyi arzuluyorlar. Bizim de ayrılmak gibi bir düşüncemiz yok. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içindeyiz." dedi.

Devre arasında kadrosundaki oyunculara güvendiği için fazla transfer yapmadıklarını ifade eden Hamzaoğlu, gelecek yıl ki transfer politakaları hakkında şöyle konuştu:

"Ben iki üç seneyi ölçülü gitmekten yanayım. İhtiyaçlarımıza cevap verebilecek oyuncular bulabilirsek alacağız. Özellikle bir bölge için tranfser yapacağız diye bir durum yok. Biz iyi oyuncu bulma peşindeyiz. Kadromuzu genel anlamda koruyacağız. Fazla maliyetli oyuncu tranfseri yapmayacağız. Kulübü maddi olarak sıkıntıya soktuysam bu kupaların anlamı yok."

Gelecek yıl 14 yabancı transferini Şampiyonlar Ligi'ndeki başarıya etki edip etmeyeceği sorusuna ise tecrübeli teknik adam, şu cevabı verdi:

"Yabancı oyuncu sayısı Avrupa'daki başarıyı etkiler diyemem. Avrupa'daki başarılarımıza bakın o zaman kaç yabancı ile oynamışız. Federasyon 14 yabancı oyuncu tranfseri hakkı verdi. İhtiyacımız kadarını ve iyi olanları almalıyız. Kulubü de zor duruma sokmak istemem. Gelecek kaliteli yabancı oyuncular bizim Avrupa'da söz sahibi olmamamıza da çok etki sağlar. Eğer bu yabancılar konusunda dikkatli davranılmazsa kulüplerimize olumsuz etkiler."

"5 YIL İÇİNDE ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI'NI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Hamza Hamzaoğlu, gelecek yıl mücadele edecekleri Şampiyonlar Ligi hakkında da konuşurken 5 yıl içinde bu kupayı kazanmak istediklerini de dile getirdi. Tecrübeli hoca, "Gelecek yıl ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak sonrasında ise gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmak istiyoruz. Ama bunu hızlı bir şekilde yapmayacağız. 5 sene içinde bu hedefe ulaşırsak büyük başarıdır. Önemli olan istikrarlı bir şekilde bu yapıyı korumaktır."

Şu ana kadar hiçbir oyuncusunun 'takımdan gitmek istiyorum' şeklinde bir talepte bulunmadığını da açıklayan Hamzaoğlu, "Ancak bazı oyuncularımızla yollarımızı ayırmak zorunda kalacağız. Onları da düşünerek bu kararları alacağız. Burada oynayamayan oyuncuların oynaması lazım." diye cevap verdi.

Öte yandan İtalyan devi Inter'in tranfser listesinde olduğu iddia edilen Semih Kaya, Felipe Melo ve Alex Telles'in takımdan ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin ise Hamzaoğlu, "Ben oyuncularımdan vazgeçmek istemem. Bizim artık yurt dışına oyuncu satmamız gerekiyor. Maalesef hep biz alan ülke konumundayız. Aynı zamanda satan olmayız. Keşke Arda Turan gibi başka oyuncular da satabilsek. Kulüplerimiz maddi kazanç sağlasa. Oyuncularla ilgili henüz teklif gelmedi." diye konuştu.

"FENERBAHÇE'Yİ YENMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Galatasaray'ın uzun yıllar Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenemediğinin hatırlatılması ve 'Fenerbahçe'yi yenmek için söz veriyor musunuz?' denmesi üzerine ise Hamzaoğlu, "Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yeneceğiz dersem anlamsız olur. Fenerbahçe'yi yenmek için söz veremeyiz, ama yenmek için elimizden geleni yapacağız diyebilirim. Bu sene de yenebilirdik, yakaladığımız pozisyonları biz atsaydık. Ortaya koyduğumuz oyun ve girdiğimiz pozisyonlarda bunu görürsünüz ama olmadı." dedi.

Başarılı teknik adam sarı kırmızılı takımla sözleşmesi sona eren Sabri Sarıoğlu'nun durumunun sorulmasına ise takımda kalmasını istediğini belirterek, "Sabri'nin sözleşmesi bitti ama biz Sabri ile devam etmek istiyoruz. O bizim çok önemli bir oyuncumuz. Ben Sabri'nin oyunundan, kişiliğinden çok memnunum. İnşallah anlaşırız, o da kulübünde devam eder." diyerek sözlerini tamamladı.