Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Gençlerbirliği karşısında zor bir karşılaşma oynadıklarını ve galibiyetle ayrılmasını bildiklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın sahasında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli hoca, "Haftalardır zor maçlar oynuyoruz. Bugün de zor bir maç oynadık. İyi bir rakip karşısında galibiyetle ayrılmasını bildik. Pozisyonlar bulduk ancak gol geçikti. Her şeye rağmen kazanmayı çok arzulayan oyuncular bize lazım olan golü buldu. Son saniyedeki pozisyonda yüreğimiz ağzımıza inecekti. Artık Sivasspor ile kupa maçımız var. Sonrasında da Beşiktaş derbisine hazırlanacağız." dedi.

Maç içinde Umut Bulut'a yapılan hareketin penaltı olduğunu tekrar izlediği zaman gördüğünü ifade eden Hamza Hamzaoğlu, "Pozisyonda sanki penaltı varmış galiba. Berabere kalsaydık veya mağlup olsaydık daha çok üzülürdük. Hakem bu akşam gördüğünü çalmaya çalıştı." diye konuştu.

SAHA İÇİNE BİRİ MÜDAHİL OLURSA BIRAKIRIM

Bir gazetecinin "Soyuna odasında her hangi birisinden talimat aldınız mı?" sorusuna ise deneyimli hoca, "Olabilir mi öyle birşey. Öyle birşey varsa biz orada yokuz. Öyle bir şeyde ben olmam. Bundan önceki ve bundan sonraki takımlarda saha içine benden başka kimse karışamaz. Başkası müdahil olamaz. Olduğu gün bırakırım." diye cevapladı.

Mersin İdmanyurdu ile oynanan lig maçında oyundan çıkarken kendisine tepki gösteren Emre Çolak'ın kadroya almaması konusunda da Hamzağlu, şunları kaydetti:
"Geçen hafta yaptığı hareket doğru değildi. Emre'nin olmaması kadro kurgusu ile tercih idi. Onlarsız maç kazanabileceğimizi göstermekti. Herkese aynı değeri gösteriyoruz. Kimse vazgeçilmez değildir. Bunu gösterdik."

BEŞİKTAŞ DERBİSİ

Gelecek hafta sonu Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçı için ise Hamzaoğlu, "Derbi maç rakibimiz içinde zor geçecek. Onlarda deplasmanda bize karşı oynayacaklar. Güvenli kararlı çoşkulu oynamaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu, maçta sakatlanarak oyundan çıkan Selçuk'un durumunun iyi olduğunu ve gelecek hafta oynayabileceğini belirtti.

Tecrübeli hoca, transferi konuşmak için erken olduğunu ve sadece bu yıla odaklandıklarını sözlerine ekledi.