Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türkiye Kupası'nda grubu lider bitirmeyi istediklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın Türkiye Kupası'nda Balçova Yaşamspor'u 3-1 yenerek gruptan lider çıktıkları karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Eskişehirspor'u yenmesiyle liderlik şansı yakaladıklarını bilerek maça çıktıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Grubu lider bitirmeyi amaçlıyorduk. Bu maçı bir taraftanda hafta sonu oynayacağımız maçın hazırlığı gibi düşündük. Karşılaşmaya iyi başladık golü bulmakta zorlanırken kalemizde golü gördük. İlk yarıda tempoyu yükseltsekde istediğimiz gollere ulaşamadık aynı tempoyu ikinci yarı da sürdürünce goller geldi. 3-1 kazandık. Şimdi Eskişehirspor ile oynayacağımız lig maçını düşünüyoruz."

Bir gazetecinin, 'Eskişehirspor maçı zirve yolunda kırılma maçı olabilir mi?' sorusuna ise Hamzaoğlu, "Zirvenin üç puan gerisindeyiz. Rakiplerimiz bizlerden önce oynayacak. Onların maçlarına bakacağız. Biz kazandığımız zaman zirveye ortak olacağız. Eskişehirspor maçı telafisi olmayan bir maç değil. Elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız." diye cevap verdi.

Tecrübeli teknik adam, bazı oyuncularının henüz istenilen düzeyde olmadığını onları belli bir seviyeye ulaştırmak için çalıştıklarını kaydetti. Hamzaoğlu, sakatlığı süren Burak Yılmaz'ın durumunun iyi olduğunu maça kadar sürelerinin bulunduğunu ve son durumuna göre karar vereceklerini sözlerine ekledi.

ALTAN ÇETİNDAĞ: GENÇ OYUNCULARI TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Balçova Yaşamspor Teknik Direktörü Altan Çetindağ da maçla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu akşam veda maçımızdı. Kupaya veda ettik." diyerek şöyle konuştu:

"Oynadığımız tüm maçlarda oyunu çirkinleştirmeden oynamaya çalıştık. İki takım arasında bu kadar büyük bir fark olmasına rağmen elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Genç oyuncuları Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Kupa bizim için bitti, artık lig maçımıza odaklandık."