Bu yıl 67.’si gerçekleşen American Express İstanbul Challenger’ın iddialı isimlerinden Radu Albot, ikinci turda turnuvaya veda etti.

Toplam 75 bin dolar ödüllü American Express İstanbul Challenger'da teklerdeki çeyrek finalistlerin dördü belli oldu. Tablonun alt tarafındaki maçların oynandığı üçüncü günde 3 numaralı seribaşı Radu Albot, elenmekten kurtulamadı.

Kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren dünya 93 numarası Albot, kendisinden 104 sıra gerideki Yannick Mertens karşısında ilk sette hiçbir varlık gösteremedi. Açılış setini sıfıra karşı kazanan Mertens, ikinci seti de tie-break'le kopardı.

1 saat 25 dakika süren mücadeleden 6-0, 7-6(3)'lık galibiyetle ayrılan 28 yaşındaki Mertens, çeyrek finalde 7 numara Elias Ymer ile eşleşti. İlk turda Anıl Yüksel'i yenen 1996 doğumlu Ymer, ikinci maçında Ivan Bjelica'yı 7-6(2), 6-3'le geçti.

Netlik kazanan diğer çeyrek final eşleşmesi Rus raketler Karen Khachanov ile Aslan Karatsev arasında oluştu. TED Spor Kulübü’ndeki köklü turnuvaya 5 numara Aleksandr Nedovyesov'u devirerek başlayan 19 yaşındaki Khachanov, elemelerden gelen Daniel Masur'u 6-1, 6-3'le mağlup ederken zorlanmadı.

Bir önceki turda organizasyonun 2 numarası Marsel İlhan'ı saf dışı bırakan Karetsev ise vatandaşı Alexander Kudryavtsev önünde ilk seti 6-2 ile aldıktan sonra ikinci sette 1-1'lik eşitlik varken rakibinin maçtan çekilmesiyle son sekiz biletini aldı.

American Express İstanbul Challenger'da üçüncü günün ilerleyen saatlerinde Türk raketler Barış Ergüden, Anıl Yüksel ve Mert Naci Türker, çifterdeki çeyrek final müsabakaları için korta çıkacak.