Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınıp serbest bırakıldığı iddia edilen Kadir Küçük (22), haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Küçük, attığı tweetler nedeniyle gözaltına alınan arkadaşı M.D.’nin profilinde birlikte fotoğrafları olduğu için polisin bilgisine başvurduğunu belirtti. Haberlerde ile sosyal medyada isminin ve resminin açık kullanılması nedeniyle hedef haline getirildiğini kaydeden Küçük, can güvenliğinin olmadığını savundu.

Üniversite öğrencisi Kadir Küçük, babası Menderes Küçük ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını anlatan Küçük, “İsmimi açık ve resmim bütün medya organlarında gözaltında diye yayınlandı. Büyük bir zan altındayım. Fenerbahçe camiasının da bazı twitter hesaplarında gözaltında diye fotoğraflarım dolaşıyor.” dedi.

Olayla ilgili gözaltına alınan arkadaşı M.D.’nin sosyal medya adresindeki profilinde birlikte fotoğraflarının olduğu için polisin bilgisine başvurduğunu söyleyen Küçük, şöyle devam etti: “O fotoğraf yaklaşık 2 ay önce Sivasspor maçında çekildi ve o tarihte arkadaşım profiline koymuş. O resmi twitterda profil fotoğrafı yapmış ve olay anında da bir tweet atmış. Tweet atarken ben yanında değildim. Yaklaşık 2 saat önce yanından ayrıldım. Evimde otururken gözaltına alındığım haberlerini okudum. Medya organlarında twetter hesaplarında, internet sitelerinde fotoğrafım ve açık ismim bulunuyor. Bundan rahatsız oldum. Polis benim ifademi bile almadı, sorgulamadı bile. Sadece ‘beraber resmin var, arkadaşın, tweet atarken beraber miydin’ diye sordu. Ben de ‘tweet atmadan 2 saat önce yanından ayrımdım’ dedim. Gözaltına alındığım haberleri kesinlikle yalandır. Rice ediyorum, bunu yapan medya organları gerekli düzeltmeler yapılsın. Bir özür bekliyorum.”

Olayda yaralanan bir şoförün olduğunu işaret eden Küçük, “Onun da ailesi, eşi, çocukları var. Bütün Fenerbahçe camiası var. Hepsi benim şu anda suçlu olduğumu düşünüyor. Can güvenliğim yok.” diye konuştu.

Yapılan saldırıyı da kınadığına vurgu yapan Küçük, “Ben amatör futbol oynamış birisiyim. Futbolu seven biriyim. Trabzonspor taraftarıyım ama Fenerbahçe’ymiş, oymuş buymuş, kimseyle işim olmaz. Fanatikliğim bile yok. Maça gidip çekirdek yiyen taraftarlardan biriyim. Bağırmam bile. Böyle bir taraftarım ben. Tweet atan arkadaş biraz fanatik Trabzonsporlu. Fanatik ama bu olay olduktan sonra tweet atmış sanırım. Kendisi bu işi yapabilecek bir insan da değil. Olay saatinde ben yanında değildim ama o sırada çay ocağında olduğuna dair 10-15 kişinin bilgisi var.” diye konuştu.

M.D.’nin attığı tweetleri de doğru bulmadığını dile getiren Küçük, sözlerini şöyle tamamladı: “Zaten ortam gergin, gergin şeyler oluyor. Arada bir rekabet var. Önceden olan dostluk, bazı şeyler yüzünden rekabete dönüşmüş olabilir. Böyle durumlarda yıkıcı değil, yapıcı olmak lazım.”

“BU ÇOLUK ÇOCUK İŞİ DEĞİL”

Baba Menderes Küçük de oğlunun şu ana kadar hiçbir olaya karışmadığını, yaşananlar nedeniyle dün geceden beri psikolojisinin bozulduğunu belirtti. Küçük, M.D.’nin de böyle bir şey yaptığına inanmadığını söyledi.

Saldırının, birkaç çoluk çocuğun yapacağı bir olay olmadığını savunan Küçük, “Organize yapılmış bir iştir. Arkasından da böyle şeyler çıkacağını düşünüyorum. Olayı kınıyorum. İstanbul takımları arasında yıllar öncesine kadar bizim dostluğumuzun en iyi olduğu takım Fenerbahçe'ydi. Ta ki şike sürecine kadar. Ondan sonra bazı şeyler oldu, değişti. Fakat hiçbir Trabzonspor taraftarı burada Fenerbahçe’ye ne bir kurşun ne bir mermi sıkmıştır. Taş atılmıştır, yumurta atılmış, sloganlar atılmıştır. Bu her yerde oluyor. Burada böyle bir olayın yaşanması manidardır. Burada gencecik bir insanın sosyal yaşantısı tehlikede. Oğlumla ilgili yanlış bilgilendirmelerin düzeltilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.