Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Osman Sayın Spor Salonu'nda düzenlenen malzeme dağıtım töreninde, amatör spor kulüplerinin çok önemli bir görev yaptığını söyledi.
Amatör kulüplerin, sporun temelini oluşturduğunu ifade eden Erkoç, "Kentimizden yetişmiş ve alanlarında başarılı olan birçok sporcu, amatör takımlarda görev yaptı. Dolayısıyla amatör kulüplerin desteklenmesini çok önemsiyoruz" dedi. 

Her alanda olduğu gibi sporcunun ve spor adamlarının yanında olduklarını hatırlatan Erkoç, şöyle konuştu:

 "Aziz milletimizin geleceği ve sağlıklı nesiller için spor çok önemli. Sporun temeli de amatör kulüplerdir. Temeli olmadan bir bina olmaz. Bu dönemde amatör spor kulüplerimizi daha da güçlendireceğiz. Kahramanmaraş 1 milyon 100 bin nüfusu ile genç ve dinamik bir yapıya sahip. Çok başarılı azimli gençlerimiz var. Biz de bu gençlere bir nebze olsun yardımcı olalım diye sporun her alanında futbol, basketbol, hentbol, voleybol, hokey ve güreş takımlarına yardım yapıyoruz. Bu amatör takımların ve lisanslı sporcularımızın sayısını arttırarak Avrupa standartlarına gelmeliyiz."

HABER FOTOĞRAFLARI

Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ergün Ünal da malzeme desteğinin kulüpler için bir bayram sevinci niteliğinde olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, 52 amatör spor kulübüne 18 bin parça malzeme teslim edildi.