Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonunun yönetim kurulu üyesi Faruk Bilgili, 2017'de Türkiye'de düzenlenecek Deafolimpik Oyunları'na (İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları) 22 ana branşla katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Bilgili,  Kahramanmaraş İşitme Engelliler Eğitim, Kültür ve Spor Kulübü Derneği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, 2009 yılında Tayvan'da düzenlenen olimpiyatta Türkiye'nin toplam 17 madalya, bu yıl 7 altın, 9 gümüş ve 17 bronz madalyayla toplam 33 madalya aldığını kaydetti.

Tayvan'daki oyunlara 12 takımla katılırken, bu yıl ki oyunlara 17 takımla katıldıklarını ifade eden Bilgili, son oyunlarda 90'dan fazla ülke arasında ilk dörde girdiklerini, özellikle karate, tekvando ve daha önce hiç madalya alınmayan alanlarda takım halinde birinci olduklarını, judodaki başarıyı da iki katına çıkardıklarını, hentbolda dünyada ilk beşe girdiklerini anlattı.

Federasyon Başkanı Osman Arslan ve yönetim kurulu üyelerinin çok iyi bir uyum sağladıklarını belirten Bilgili, şunları söyledi:

"Türkiye'de düzenlenecek 2017 Deafolimpik Oyunları'na 22 ana branşla katılmayı hedefliyoruz. Biz tam takım halinde federasyon olarak buna hazırlanıyoruz. Bu konuda koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor. İşitme engelli okullarında yaptığımız taramalarla genç yetenekleri keşfedip işitme engelli spor kulüpleriyle partner olup fiziki yapılar ve durumları teknik kadromuz tarafından incelenerek hazırlanıyor."