Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalı tabanca takımının büyük başarılara imza atmaya devam ettiğini ve bu başarıların da Kahramanmaraş'a yeni bir poligon yapılmasına vesile olacağını söyledi.

Kabakçı, havalı tabanca branşında alt yapı hazırlıklarının meyvelerini  almaya başladıklarını ve son Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda takımlarının birinci olmasının bunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Kabakcı, alınan başarıların sonucunda Gençlik ve Spor Bakanlığınca yeni bir atış poligonu yapılacağını, projelerinin de hazır olduğunu kaydetti.

Havalı Tabanca antrenörleri Yusuf Tuğsat ve Özkan Çivi ise disiplinli ve özverili çalışmaların başarı getirdiğini ifade ederek, bunu başaran tüm sporcularına teşekkür etti.

Sporcu Aslıhan Doğan ise yaklaşık bir yıl önce başladığı sporda önemli bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kahramanmaraş olarak Türkiye'de önemli bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Doğan, "Genç bayan takım olarak çok çalıştık. Disiplinli ve özverili çalışmamız bize başarıyı getirdi. Burada umuyorum ki milli sporcular ve olimpik sporcular çıkacak. Bu inançla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.