Altınordu önünde ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçta Mustafa Kapı (2) ve Mustafa Fettahoğlu’nun golleriyle mutlu sona ulaştı.

PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu’nun 'U15 Kalimerhaba Cup' adıyla düzenlediği Türk-Yunan Dostluk Turnuvası’nda mutlu sona Galatasaray ulaştı. Üç gün devam eden organizasyonda B Grubu’nu lider geçip, çeyrek finalde Trabzonspor ve yarı finalde PAOK’u 1-0’lık skorlarla mağlup eden Galatasaray ile 'en iyi üçüncü' olarak gruptan çıkıp, çeyrek finalde Athletic Bilbao’yu 5-3, yarı finalde ise Atromitos’u 5-0’la geçen Altınordu karşı karşıya geldi.

Selçuk-Efes Tesisleri’nde oynanan ve NTV Spor tarafından naklen yayınlanan final maçında takımlar sahaya üzerinde "Dostluk için futbola bir şans ver" yazılı pankartla çıktılar. Galatasaray, ilk yarıyı 2-0 geride kapatmasına rağmen rakibini ikinci devredeki golleriyle 3-2 mağlup etti. Karşılaşmada golleri, 15. dakikada Gökberk Efe, 25. dakikada Mustafa Kaya (Altınordu), 39 ve 50. dakikalarda Mustafa Kapı ile 42. dakikada Mustafa Fettahoğlu (Galatasaray) attı. Turnuvada üçüncülüğü, Atromitos’u 1-0 yenen PAOK elde etti.

KUPA, SEYİT MEHMET ÖZKAN’DAN

U15 Kalimerhaba Cup’ta Galatasaray’ın şampiyonluk kupasını, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan takdim etti. Özkan, kupa töreninde Galatasaraylı oyunculara ve finalde 2 gol atan Mustafa Kapı’ya '18 yaşında da Galatasaray formasını giyeceğine söz veriyor musun?' diye seslendi. Mustafa da 'Söz veriyorum' deyince alkış tufanı koptu.

İkinci olana Altınordu’ya kupasını, U15 Milli Takım Antrenörü Şenol Ustaömer, üçüncü PAOK’a ise kupasını Kenan Özkan verdi.

Turnuvada Galatasaraylı Mustafa Kapı 'En Değerli Oyuncu', Bursasporlu Abdülkadir Çelik 'En Golcü Oyuncu', Atromitoslu Maidas Kristos 'En İyi Kaleci' ödüllerini alırken, Nikites ise 'En Centilmen Takım' ödülünü hak etti. Ödülleri sırasıyla Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bilgetay, Milletvekili Adayı Atilla Sertel, Altınordu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhunbilge ve organizasyonda emeği geçen Yellow Fields Yöneticisi Nikos Lemonis verdiler.

EN FARKLI GALİBİYET TRABZONSPOR’UN

Bu arada U15 Kalimerhaba Cup’ta oynanan 30 maçta en farklı galibiyeti Trabzonspor elde etti. Bordo mavili gençler, ilk gün Yunanistan temsilcisi Nikites’i 9-0’lık skorla mağlup etti. Ancak Trabzonspor, Nikites maçının ardından oynadığı hiçbir maçta bir daha gol sevinci yaşayamadı. Nikites’i Fenerbahçe 7-0, Beşiktaş ise 6-0 yenerek farklı galibiyetlerin altına imza attılar.

34 MAÇTA 122 GOL ATILDI

U15 Kalimerhaba Cup’ta üç günde 34 maç oynandı. İlk gün fileler tam 46 kez havalanırken toplamda 122 gol atıldı. Altınordu, 23 golle (11’i penaltı) turnuvanın en golcü takımı unvanını elde ederken, şampiyon Galatasaray da 11 kez rakip fileleri havalandırdı.

Organizasyonda Nikites ile PAOK ise sadece 2’şer gol kaydedebildiler.