Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası hazırlıkları ile ilgili bilgilendirme toplantısı Kastamonu Azdavay İlçesi Suğla Yaylası'nda yapıldı.

Azdavay'da 15-16-17 Mayıs tarihlerinde Balkan Motosiklet Federasyonu tarafından yapılacak Doğu Avrupa Enduro Şampiyonası'nın tanıtım toplantına Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Azdavay Kaymakamı Ali Güner, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan, Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık ve Türkiye Şampiyonu İbrahim Ercansungur katıldı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın ve beraberindeki heyet pisti gezerek yetkililerden bilgi alırken, şampiyonanın her aşamasını takip ettiklerini belirtti. Vali Günaydın, geçen sene doğa sporları konusunda çok büyük avantajlara sahip olan Kastamonu'da ilk defa Enduro alanında Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye şampiyonasının akabinde sporculardan ve federasyondan iyi geri dönüşler aldık. Akabinde Doğu Avrupa Şampiyonası yapılması için girişimlerde bulunduk. Talebimiz kabul edildi ve Türkiye şampiyonasının ardından şimdi Avrupa şampiyonasını düzenleyeceğiz. Belediyemizin organizasyonunda yapılacak bu faaliyete valilik olarak ciddi katkılar veriyoruz. Bütün kurumlar kuruluşlar bu organizasyonun en iyi şekilde yapılabilmesi için ilimizi, ülkemizi bu şampiyonada en iyi şekilde tanıtmak için herkes var gücüyle çalışıyor. Bu şampiyonaya önemli katılım bekliyoruz. Bu katılım ile özellikle Azdavay'ın bu motor sporları alanında ne kadar büyük potansiyeli olduğunu da herkese göstermek istiyoruz. Arkadaşlarımız özveri ile çalışıyor. Alnımızın akıyla bir performans ortaya koymak istiyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum."

BAYSAN: SPORCULARIMIZ KASTAMONU YARIŞI İÇİN SABIRSIZLANIYOR

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Ogün Baysan parkur ve yapılacak şampiyona hakkında bilgiler verirken, "Geçen sene burada Türkiye şampiyonasını yaptık. Türkiye şampiyonasının ardından ekstrem parkurumuzu bu sene yeniledik ve ona ilaveten kros test etabımızı da ilave ettik." dedi.

Baysan, Avrupa standartlarında bir parkur oluşturduklarını da belirterek, "Orman içerisinde de 25 kilometre, 15 kilometresi ara etap, 10 kilometresi de enduro test dediğimiz kuru bir dere yatağımız var. Çalışmalarımız çok hızlı devam ediyor. Burada sayın valimizin, belediye başkanımızın ve kaymakamımızın bir hassasiyeti var. Doğal yapıyı bozmadan, doğa sporumuzu, doğa sporunu sevecek şekilde hazırlamak. Onun için de gereken hassasiyeti gösteriyoruz ve kısmet olursa yarın akşam burada tüm çalışmalar bitmiş olacak. Türkiye'de Enduro lisansına sahip olan bütün sporcularımız burada yarışmak için can atıyor. Çevremizdeki komşu ülkelerde de aynı durum söz konusu. Çok uzak ülkelerden, İngiltere'den doğasını ve parkurumuzu görenler sürekli sorularla buraya gelmenin yollarını arıyorlar. Katılımın bunun için çok yüksek olacağını bekliyoruz." diye konuştu.

CİVELEK: AZDAVAY, MOTOR VE DOĞA SPORLARI MERKEZİ OLACAK

Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ise yaptığı açıklamada, "Avrupa şampiyonasının Azdavay ilçemizde yapılmış olması bizler için çok büyük gurur kaynağı." diyerek. sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın valimizin çok büyük destekleriyle yapılıyor bu yarışmalar. Burada bir başarı varsa başta sayın valimizin başarısıdır. Azdavay Suğla Yaylası, motor ve doğa sporları merkezi olma yolunda iyi bir adım attı. İnşallah Türkiye'de ve Avrupa'da ender noktalardan bir tanesi olacak. Sayın valimizin destekleriyle, federasyonun destekleriyle Azdavay, Motor ve Doğa Turizmi merkezi haline gelecek. Azdavay Suğla Yaylası Türkiye'nin ve dünyanın sayılı merkezlerinden bir tanesi olacak. Bu anlamda sayın valimize, federasyonumuza çok teşekkür ediyorum."