Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 18. hafta maçında Torku Konyaspor'un evinde Eskişehirspor'u 1-0 mağlup ettiği maçın sonrasında konuşan Aykut Kocaman, ligdeki ateş hattından çıkmak istediklerini söyledi.

Ligin ilk 5 haftasını son derece başarılı geçtiğini dile getiren Aykut Kocaman, son 5 hafta kabus gibi bir dönem yaşadıklarını ifade etti. Kocaman şunları söyledi:

"Geçen hafta Bursaspor maçında son derece iyi oynamamıza rağmen son saniyelerde gelen golle yitirmiştik. 5 maçlık serinin sonuydu. Bugün ligin ikinci yarısı başlıyor esas itibariyle. Ligin ikinci yarısı başlarken ilk 4 maç tam etrafımızdaki takımlarla oynayacağımız maçlardı. Bunun ilki Eskişehirspor. Maç öncesi hem oyuncularımızla yaptığımız konuşmalarda hem genel düşüncemiz galibiyetti. İlk 5 haftaki özgüveni tekrar yerine getirebilmek için, şuandaki ateş çemberinin biraz daha dışına çıkabilmek için hem de yanımızdaki Eskişehirspor'un bir adım daha önüne geçebilmek için galibiyetten başka seçenek görünmüyordu. Oyuncu arkadaşlarımı büyük bir mücadele örneği verdikleri için tebrik ediyorum.

Maça şöyle bir bakarsak da, ilk yarısı genel olarak bizim kontrolümüzde organize olduğumuz, topun hızının biraz daha düşük olduğu maçtı. Pozisyonlara girdik ve devrenin sonunda da öne geçmeyi başardık. İkinci yarı başlarken, ligin verileri, takımın verileri, takımların psikolojisi herşey yanyana getirildiği zaman ikinci yarının Eskişehirspor'un kontrolünde olma ihtimali çok net bir şekilde görünüyordu. Eskişehirspor, topu en fazla kullanan takımların başında geliyor. Ancak bizim buna karşılık vermemiz gereken en önemli şey hızlı ataklardı. Bunu gerçek anlamda 2 veya 3 kez gerçekleştirebildik. Bunlar da çok net gol pozisyonları oldu. Ancak bunları değerlendiremeyince her iki takım da ihtiyaç duyduğu şekilde hareket ettiler."

İKİ OYUNCU TRANSFERİ BEKLİYORUZ

Takıma transfer yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine ise tecrübeli teknik adam Aykut Kocaman, "İsim vermeden söylemek gerekirse bir veya iki oyuncu transfer beklentimiz var. Mevkiyi söylemek istemiyorum." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Benim yapmaya çalıştığım, özellikle ligin ikinci yarısından itibaren biraz daha farklı pozisyonlarda farklı oyuncuları oynatarak 4 maçlık kötü serideki izleri silecek oyuncu grubunu yakalamaktı. Yarın akşam zaten transferin son günü. Dolayısıyla herkes herşeyi görecek. Tecrübemle yaşadığım şeylerden biri şunu söylemek istiyorum, esas itibariyle gelen oyuncuların hemen takıma katkı sağlayacağını düşünmek de inşallah tersi olur ama kolay bir şey değil. Dilerim bu daha erken olur."

MİCHAEL SKİBBE: TAKIMIN GÖSTERDİĞİ PERFORMANSA ÇOK ÜZGÜNÜM

Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "Takımın gösterdiği performans yüzünden gerçekten çok üzgünüm. Karşı takımın baskısına tabi ki hırslı bir şekilde karşılık vermek gerekiyordu. Bunu başaramadık." diyerek şunları söyledi:

"İlk yarı çok top kaybımız oldu. Hem defans anlamında hem de orta saha anlamında. İlk yarı bitimine çok yakın böyle bir hatayı karşı takım iyi değerlendirdi. İkinci yarı takımımızın mücadelesini çok beğendim. Gol atmak ve 1-1'i bulmak için mücadele ettik fakat gol pozisyonuna tam olarak giremedik. Bugün maçı zaten 25'nci ile 45'inci dakikası arasında kaybettik. Çünkü orada fazla mücadele etmedik."