Çocuk ve gençlerin fiziki yeteneklerini geliştirmek, halkın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına çalışmalar yürüten İzmir'in Konak Belediyesi, bünyesinde açtığı okullarla sporu daha geniş kitlelere ulaştırıyor. Futboldan basketbola, voleyboldan atletizme kadar yedi branşta kursun verildiği Konak Belediyesi Spor Okulları’na, 7’den 70’e her yaştan vatandaş üye olabiliyor. Hiçbir ücretin alınmadığı spor okullarından, şu anda bin 600 kişi yararlanıyor.

Vatandaşların sosyal yaşam kalitesini yükselterek spor yapmalarına imkan tanıyan Konak Belediyesi, yeni dönemde kurduğu Spor Müdürlüğü çatısı altında faaliyete geçirdiği spor okullarına üye olan sporculara malzeme yardımı da yapıyor. Atillaspor Tesisleri’nde düzenlenen törende, ilk aşamada kayıtlı 250 sporcuya eşofmandan formaya, ayakkabıdan plates topuna kadar spor malzemeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tarafından dağıtıldı. Küçük sporcuların tezahüratlarıyla karşılanan Başkan Pekdaş, sağlıklı bir yaşam için herkesin spor yapmasına olanak sağladıklarını kaydetti. Spor malzemelerine kavuşan çocukların sevinçlerine ortak olan Pekdaş, onlarla bol bol sohbet etti.

HERKES SPOR YAPSIN DİYE

Gençlerin sporla uğraşmasını sağlayarak sosyalleşmelerine yardımcı olduklarını dile getiren Pekdaş, daha çok gencin sporla buluşması için çalışmaların süreceğini söyledi. Konak Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Günen ve Konak Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı törende konuşan Pekdaş, bu okullara kayıtlı sporculara malzemelerinin verileceğini belirterek, spor yapmak isteyenlerin en yakın spor okuluna giderek kayıt yaptırmasını istedi. Pekdaş ayrıca amatör spor kulüpleri ve okullara da malzeme desteğinde bulunduklarını hatırlattı.

OKULLARDA KULLANILIYOR

Konaklıların spor tesislerinden faydalanmasını ve spor faaliyetlerine katılımlarını sağlamak adına başlatılan kurslar, Konak Belediyesi’nin Toros, Zafertepe, Atillaspor, Levent ve Altıntaş halı saha tesisleriyle Gültepe, Atamer, Hatay, Halil Rıfatpaşa ve Karataş’taki semt spor merkezlerinde veriliyor. Ayrıca İbni Sina, Zübeyde Hanım, Mehmet Lütfiye Dönmez ve Muratreis ilköğretim okulları ile Ali Fuat Cebesoy ve Meliha Doğan Akat ortaokullarının spor salonlarında da kurslar düzenleniyor.