Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) FIFA'ya başvuruda bulunarak Kıbrıs Türk tarafında temsilcilik açma talebinde bulunduğunu söyledi. Sertoğlu, bu yöndeki girişime tepki göstererek, böyle bir ofisin açılması durumunda KTFF'nin sıfırlanacağını savundu.

Hasan Sertoğlu, basın toplantısı düzenleyerek Kıbrıs futbolunda gelinen son aşamaları açıkladı. TFF'nin Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açmak istediğini FIFA’ya gönderdiği yazıyla bildirdiğini belirterek, "Bize tanınmamış olduğumuz için ziyaretimize gelmeyenlere inat, FIFA, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu başlığıyla bu konudaki düşüncemizi sordu." dedi.

"FIFA BİZİ MUHATAP ALDI"

Hasan Sertoğlu, konunun kendilerini özünde üzdüğünü ancak bir şeye sevindiklerini belirterek, "Bizim tanınmadığımızı öne sürerek ziyaret etmeyenler var ya, FIFA bizi kale aldı ve bize yazı yazdı. TFF’nin yazdığı yazıyı da ekine koydu ve gönderdi. 'Bu konudaki görüşlerinizi bizimle paylaşın' dedi. FIFA’nın bizi nasıl kale aldığını bir kez daha herkes görsün." şeklinde konuştu.

"TEMSİLCİLİK AÇILMASINA KARŞIYIZ"

"1955’ten bugüne kadar ilk kez böyle bir olay yaşandı. Eğer işbirliği yapılmak isteniyorsa bizimle oturup konuşacaklar. Bizden habersiz FIFA’ya yazmakla olmaz. İşbirliği yapmak isterlerse biz işbirliğine varız." diyen Sertoğlu, TFF’nin KKTC’de temsilcilik açmasına kesinlikle karşı olduğunu vurguladı.

Hasan Sertoğlu Türkiye Futbol Federasyonu’nun temsilcilik açma isteğini Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile görüşerek yapabileceğini belirterek, "Bu konuda TFF’nin FIFA’ya yazı yazmasına gerek yoktu. İşbirliği ile bunu çözebilirdik." dedi.

TFF’YE YAZI YAZILACAK

Bu arada Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu bu hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu’na yazı yazarak esas niyetlerinin ne olduğunu sormak istediğini belirterek bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında bunu değerlendireceklerini de sözlerine ekledi.