Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantının ardından Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaptığı açıklamada yayın hakları ve sponsorluk gelirleri dahil olmak üzere tüm gelir kaynaklarının yönetiminin Kulüpler Birliği tarafından üstlenilmesi konusunda tartıştıklarını, bunun için de en kısa sürede Süper Lig AŞ'nin kurulması gerektiğini dile getirdi.

Çok uzun süredir gündemlerinde olan bir konunun konuşulduğunu kaydeden Göksel Gümüşdağ, "Kulüplerimiz için olduğu kadar Türk futbolu için de büyük önem arz eden, Türkiye profesyonel liglerinin, 'yayın hakları ve sponsorluk gelirleri dahil olmak üzere tüm gelir kaynak yönetimlerinin Kulüpler Birliği tarafından üstlenilmesi konusunu tartıştık." diye konuştu.

2011 yılının Ocak ayında gerçekleştirdikleri bir toplantıda aynı konuyu bizzat dile getirdiğini anlatan Göksel Gümüşdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bu toplantıda, aslında hep gündemimizde olan bir konuyu enine boyuna konuşmuş olduk. Rakamlar ve pazar detayları ışığında dünyadaki örneklere tek tek baktığınızda göreceksiniz ki Türkiye'de zaten geç kalınmış olan bu sürecin bir an evvel başlaması lazım."

"TOPLANTIYA KATILAN TÜM KULÜPLER BU KONUDA MUTABIK"

Gelirlerin kulüpler tarafından yönetilmesi konusunun detaylarına çok fazla girmeyeceğini belirten Gümüşdağ, "Ama şunu söyleyebilirim, bu toplantıya katılan tüm kulüp temsilcilerimiz ile mutlak bir mutabakat içindeyiz." dedi.

Gümüşdağ, Türkiye'de yayın ihaleleri ve sponsorluklar dahil olmak üzere tüm ticari kaynak yönetiminin yakın bir gelecekte mutlaka Kulüpler Birliği tarafından üstlenilmesi gerektiğine inandıklarını kaydetti. Gümüşdağ, İngiltere, Almanya ve Fransa liglerinden örnek vererek, "Süper Lig'in de kaynak yönetiminin Kulüpler Birliği tarafından yapılması zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu.

En kısa sürede Süper Lig AŞ'nin kurulması gerektiğini vurgulayan Gümüşdağ, "Kurulacak bu şirketin şeffaf ve kurumsal sorumluluk ilkeleri içerisinde yönetilmesi ve bağımsız bir denetim mekanizması tarafından denetlenmesi hedeflenmeli. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili TFF ile bir araya geleceğiz. Sonra Spor Bakanımızı, Sayın Başbakanımızı ve Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğiz. Eş zamanlı bir şekilde İngiltere ve Almanya'da yürütülen işleyiş hakkında fikir alış verişimizi genişletmek üzere ziyaretlerimiz olacak ve sizleri her aşamada bilgilendireceğiz. Kamuoyuna doğru bilginin aktarılmasını çok önemsiyoruz. Bu yüzden sizlerden ricamız tahmin ve dedikodulardan ziyade bizimle birebir irtibat içinde kalmanız ve şeffaf bir bilgi akış sağlamanızı istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.