Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, Berlin’de yarın oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçı öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.

Sezonu, kulübün tarihine geçecek 3 kupayla kapatmak istediklerini söyleyen Enrique, “Bu izlenebilecek en iyi maçlardan biri. Futbol dünyası bol gollü olağanüstü bir final görmek istiyor ve böyle olması bizim için de iyi olur. Takım şu anda olmak istediği yerde. İki kupa kazandık ve şu anda sadece sezonu 3 kupayla kapatmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Barcelona teknik direktörü, “Taraftarın coşkusu bizi sevindiriyor. Ancak, biz profesyoneller olarak maçı çok ciddiye alacağız. Bu çapta bir rakibe karşı kazanmak için iyi bir gün geçirmemiz lazım.” dedi.

Orta sahayı kontrol etmenin önemli olduğunu ancak tüm alanları domine etmenin kötü olmayacağını belirten Enrique, “Topa daha fazla sahip olmaya ve rakibe fırsat vermemeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

NEYMAR: HAYATIMIN MAÇI

Luis Enrique’nin basın toplantısına Barcelona’lı oyunculardan Gerard Pique, Neymar ve Silva da katıldı.

Hayatının en önemli maçına çıkacağını kaydeden Neymar, “Bir çok final oynadım ama bu en önemlisi olacak. Bu hayatımın en önemli maçı. Çocukluk rüyamı yaşıyorum. Kazanmayı ve bundan dolayı Tanrı’ya teşekkür etmeyi umut ediyorum.” diye konuştu.

Brezilyalı yıldız oyuncu Neymar, Juventus kalecisi Buffon hakkında “O tarihin en iyilerinden biri. Çocukluğumdan beri Playstation’nda Buffon ile oynadım ve ben onun hayranıyım. Ama yarın ona gol atabilirsem çok mutlu olurum.” değerlendirmesini yaptı.

PİQUE: BARÇA TARİHİNİN EN İYİ TAKIMLARINDAN BİRİNE SAHİBİZ

Gerard Pique, “Messi, Suarez, Neymar, Iniesta… Çok iyi takımımız var, Barça tarihinin en iyi takımlarından birine sahibiz. Bu da en iyi olduğumuzu göstermek için tek fırsat.” ifadelerini kullandı.

Barça’nın oyun stili hakkında yorum yapan Pique şunları söyledi: “Atağa çıkacağız bu bizim stilimiz. Topa sahip olmayı seviyoruz, ancak bu sene kontra atağı da sevdik.”

Sezonu 3 kupayla kapatacaklarına inanan Gerard Pique, “Muhteşem bir yıl olacak. Yarın kazanırsak tarihi bir sezon olacak, mükemmel. İki kupa kazandık ve Şampiyonlar Ligi’nde finaldeyiz, mükemmele ulaşmak için 90 dakikamız var.” dedi.