Mersin Toroslar Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yılına özel olarak düzenlediği “Yamaç Paraşütü Cumhuriyet Kupası” etkinliğinde 7 ülkeden 60 yamaç paraşütü pilotu, Toroslar’da uçmanın keyfini çıkardı.

Musalı Mahallesi’nde iki gün boyunca gerçekleştirilen yarışlarda paraşütler, Toroslar’ın semalarını şenlendirdi, şanlı bayrağımız coşkuyla dalgalandırıldı.

Tüm spor dallarında olduğu gibi hava sporlarının da Toroslar’da ilgi görmesi için çalışmalarını sürdüren Toroslar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yarışma ile sporcuların gelişiminin yanında bölgede bulunan uçuş yerlerinin dünyadaki yamaç paraşütü pilotlarına tanıtılması da amaçlanıyor.

Yamaç paraşütüne uygun coğrafyası, iklimi, dağları ve tepeleri ile yamaç paraşütü tutkunlarının yeni adresi olan Toroslar, Türkiye, Rusya, İran, Almanya, Bangladeş, Ukrayna ve Bulgaristan’dan 60 yamaç paraşütü pilotunu ağırladı.

Musalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen yarışma, 16 Ekim Cumartesi ve 17 Ekim Pazar günü saat 12.00’da; genel, spor, kulüp ve kadın klasmanlarında yapıldı. Dereceye girenlere ödülleri, 17 Ekim Pazar günü yapılan uçuşların ardından takdim edildi.

KAHRAMANMARAŞ'A MADALYA GELDİ

Kahramanmaraş'ı Yamaç paraşütü sporu ile tanıştıran ve lehrin tanıtımına büyük katkı sağlayan  Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları KulübüDerneği (MAHAVK) sprrcusu Yılmaz cansarı yarışmada derece yaparak bir başarıya daha imza attı. Spor Klasmanda 3 olan ve şehrimizi başarıyla temsil ederek kürsüye çıkan Yılmaz Cansarı "Kulüp olarak ülkemizin çşitli illerinde yapılan yarışmalara katılmaya çalışıyoruz. Daha önce Tokat'taki yarışmalarda kulübümüze ikincilik getirmiştim. bugün yapılan yarışmalarda da üçüncü olmanın gururununu yaşıyorum. İnşallah kulüp olarak şehrimizi temsil etmeye ve daha büyük başarılar kazanmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları KulübüDerneği (MAHAVK) Başkanı Cemil Önder'de "Kulüp sprrcularının dereceyle dönmesinden dolayı çok mutlu olduğunu" söyleyerek "Kulüp olarak sürekli ve daha büyük başarılar kazanacak güçteyiz" dedi. Önder açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş'a yamaç paraşütü sporunu getiren MAHAVK olarak kısa zamanda çok büyük işler yaptık. Bugün Kahramanmaraş'ın yamaç paraşütü sporu yapılacak merkezlerin başında yer almasında kulübümüzün olağanüstü gayretlerinin payı çok büyük. Kulüp olarak şehrimizin çeşitli bölgelerinde yeni uçuş rotaları deniyoruz. İlçelerde de yoğun bir çalışma içindeyiz. Kahramanmaraş yamaç paraşütü sporu için çok özel bir konuma sahip. Türkiye'de ve dünyanın pek çok yerindeki yamaç paraşütü sporcuları Kahramanmaraş'ı dikkatle takip ediyor. Kahramanmaraş uluslararası yamaç paraşütü yapılmaya elverişli bir konuma sahip ve destek verilmesi durumunda MAHAVK olarak Uluslararası Büyük bir organizasyonu gerçekleştirebilecek donanıma sahibiz. MAHAVK olarak şehrimizin tanıtımı için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. yeter ki yetkililer bize sahip çıksın."