Manavgat'ın kano su sporunda dünyada söz sahibi olacağı belirtildi. 2015 yılında kano su sporu yapımı için Manavgat'a 100 bin Avrupalı sporcunun gelmesi bekleniyor. Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, Akdeniz Üniversitesi ile yaptıkları proje çalışmasıyla bu sene 100 bin Avrupalı turisti Manavgat Irmağı, Titreyengöl ve Köprülü Kanyon'nda kano su sporu yaptırmak istediklerini söyledi.
Dünyada kano su sporunda lider ülkelerin Polonya, Macaristan, Avusturya ve Almanya olduğunu belirten Günyeli, Manavgat'ın su zengini olması sebebiyle önümüzdeki yıllar içinde raftingden sonra kano su sporunda dünyada söz sahibi olacağına yürekten inandıklarını kaydetti.
230 bin yatak kapasitesiyle Manavgat'ın alternatif turizme elverişli olduğunun altını çizen Günyeli, "Manavgat'ın su zenginliği potansiyeli bugüne kadar istediğimiz ölçüde turizme kazandırılmadı. Kano su sporu potansiyelimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Turizmi 12 aya çıkmasında turizm çeşitiliği çok önemli. Hedefimiz bu sene 100 bin Avrupalı kano su sporu tutkununu Manavgat'a çekmek. Önümüzdeki yıllarda bu rakam katlanarak devam edeceğine inanıyoruz. Bölgemizin dünya standartlarında doğal kano doğal parkur alanları mevcut. " diye konuştu.