Yaklaşık bir aydır solunum yetmezliği çeken ve yoğun bakımda kalan babası 'Don Diego'nun yanından ayrılmayan Arjantinli efsane futbolcu Maradona'ya kötü haber geldi. Babasının tedavi gördüğü hastanede vefat ettiği haberini alan Maradona'nın Dubai'den Arjantin'e gitti. Çocukluğu fakirlik içinde geçen Maradona anılarını bir canlı yayında anlatmıştı.

İlk doğumgünü pastasını Boca Juniors'a transfer olduğu 15. yaş gününde üfleyebilen Maradona bir programda o günleri şu ifadelerle anlatmıştı;

"Babam her gün sabahın 4'ünde işe giderdi. Ben çarşamba ve cumaları antrenmana giderdim. Belediye otobüsleri hep dolu gelirdi, oturacak yer bulunmazdı. Babam otobüs direğine sımsıkı yapışır beni de koltuğunun altına alırdı. Üzerime kaykılarak ayakta uyuyakalırdı yorgunluktan. Annemle nasıl gurur duyuyorum bir bilseniz. Biz yemek yiyelim diye kendi yiyeceğinden feragat eden annemin bütün gece midesi ağrırdı. Aynı şekilde de babamla gurur duyuyorum, ben futbol oynayabileyim diye her şeyi yaptı. Antrenmanlara gidebilmem, gerekli otobüs parasını bulmak için patronundan ve arkadaşlarından hep borç alırdı."