İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina forması giyen 30 yaşındaki Alman golcünün transferi için ısrarını sürdüren Beşiktaş mutlu sona çok yakın artık. İtalyan ekibi Fiorentina'dan Beşiktaş'a güzel haberler gelirken, Kartal'ın bonservis bedeli ödemekten kurtaracak olan bu gelişmelerin transferin de bitmesini bir hayli kolaylaştırdı. Peki Alman golcü Mario Gomez İstanbul'a ne zaman gelecek ve transfer resmen ne zaman açıklanacak?..

Gomez'in 11 milyon Avro'yu bulan yıllık masrafından kurtulmak isteyen İtalyan ekibi Fiorentina'nın, Alman forvetin bonservisini vererek alacaklarından kurtulmaya karar verdiği öğrenildi.

Beşiktaş'ın bu transfer için bonservis bedeli ödemek zorunda olmaması da transferin önündeki en büyük engelin ortadan kalkmasını sağlarken, Siyah-beyazlı yönetimin Mario Gomez için senelik 5.5 milyon Avro'ya kadar çıktığı öğrenildi.

Salı ya da Çarşamba günü Beşiktaş ile sözleşme imzalaması beklenen 30 yaşındaki forvetin, Demba Ba'nın yokluğunda gol sıkıntısına çare olabileceği yönünde görüş bildirildiği açıklandı.






BEŞİKTAŞ'IN YENİ TRANSFERİ MARIO GOMEZ KİMDİR?

Stuttgart forması altında sergilediği futbol ve attığı gollerle Bayern Münih'e transfer olan 1.89 boyundaki Gomez, Alman devinde de eleştirilere karşın kendisi için ödenen 30 milyon Euro'nun hakkını verdi. Münih formasıyla çıktığı 115 maçta 75 gole imza koyan yıldız forvet, Temmuz 2013'te 15.5 milyon Euro karşılığında Fiorentina'nın yolunu tutmuştu. Yani Gomez için bugüne dek toplam 45.5 milyon Euro bonservis ödendi 

Fiorentina kariyerinde uzun süreli sakatlıklar yaşayan Alman golcü, İtalyan ekibinde iki sezonda toplam 14 kez rakip fileleri sarstı. 2007 yılından bu yana Almanya Milli Takımı için de ter döken Gomez, milli formayla 60 maça çıktı ve 25 gol kaydetti.