Trabzonspor, daha önce anlaşmaya vardığı Kamerunlu futbolcu Stephane M’bia ile sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini 3 yıllığına bordo mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza atan Stephane M'bia, 2 milyon 200 bin Euro imza parası alacak. M’bia, yıllık 2 milyon 600 bin Euro garanti ücret ve maç başına 5 bin Euro olacak. Kamerunlu oyuncunun Trabzonspor’a 3 yıllık maliyeti, maç başı ücretleri hariç 10 milyon Euro olacak.

Sportif Direktör Süleyman Hurma, imza töreninde yaptığı konuşmada, çok önemli ve değerli bir oyuncuyu kadrolarına kattıklarını söyledi. M’bia için Avrupa’nın önemli kulüpleriyle yarıştıklarını söyleyen Hurma, "Trabzonspor da Avrupa’da ismi duyurmuş, Avrupa kupalarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmiş büyük bir kulüp. Büyük bir kulüp gibi adının anıldığı oyuncuyu transfer etmeye başardı." dedi.

M’bia’nın takıma ciddi katkıda bulunacağından şüphelerinin olmadığını vurgulayan Hurma, "İnşaallah arkadaşları ile uyum içerisinde Trabzonspor taraftarının ve camiasının beklediği önemli başarılarla buluşmayı becerir. Kendi kariyerinde zaten birçok şampiyonluk yaşamış, buna Avrupa şampiyonluğu da dahil. Böyle şampiyonluklara alışkın oyuncularla olalım ki, bizim de yolumuz kolay olsun." diye konuştu.

"ERSUN YANAL'LA DOSTANE AYRILDIK"

Teknik direktör Ersun Yanal’la da dostane bir şekilde ayrılma kararı aldıklarını kaydeden Hurma, "Prosedürler bugün halledilecektir. Kendisine, Trabzonspor kulübüne verdiği emekler ve değerden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’nin yetiştirdiği önemli ve değerli teknik adamlardan bir tanesi. Hocamızla dostane şekilde ayrıldık. Dolayısıyla tazminat söz konusu değil. Herhangi bir talebi olmadı. Sadece hak edişleri ve makul olan bir miktar para kendisine verilecek." ifadelerini kullandı.

Henüz bir hocayla anlaşmadıklarını bildiren Hurma, görüşmelerinin sürdüğünü, mümkün olduğu kadar çabuk, Trabzonspor’u arzu ettiği başarılara taşıyacak bir teknik adamla anlaşacaklarını dile getirdi.

"BÜTÜN OYUNCULARA ŞANS VERMEK İSTİYORUM"

Hurma, Yanal’ın istifa nedenlere arasında gösterilen Constant, Yatabare ve Waris gibi oyuncuların yurt dışı kampına götürülüp götürülmeyeceğine dair soruyu da şöyle cevapladı:

"Sözleşmeli bütün oyuncularımızI teknik kadronun istemesi halinde kampa götüreceğiz. Buna adı geçenler de dahil. Yeni gelecek teknik direktörümüzle bir toplantı yapıp, bütün oyuncularımız özellikle ben görmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar hepsine tekrar bir şans vermeyi arzu ediyorum. Çünkü bizim oyuncu kaybetme gibi bir lüksümüz söz konusu değil."

M’BİA: HAYALİMİZ OLAN HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM

Stephane M’bia da en iyi şekilde çalışıp, kendisinin en iyisini Trabzonspor’a vermek istediğini söyledi. Trabzonspor’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren tecrübeli orta saha oyuncusu M'bia, şöyle konuştu:

"Transferin olmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En iyi şekilde çalışıp, kendimin en iyisini Trabzonspor’a vermek istiyorum. Buraya gelmemin amacı; buradaki insanların hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmak. Amacımız olan hedeflere ulaşmak için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu şekilde hayalimiz olan hedefleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Geçen seneki pozisyonu gördüm. Bu sene daha ilerlerde olacağımıza inanıyorum."