MAlatya (AA) - Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanan Milli karateci Burak Uygur, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’yı ziyaret etti.

Fındıklı, makamındaki ziyarette yaptığı konuşmada, kendisinin de geçmişte solon sporu yaptığını anlatarak, “En az 10-15 yıl emek vermeden uluslararası başarı gelmiyor. Bilindiği gibi uluslararası arenada bütün ülkelerin gençleriyle sporcularıyla yarışıyoruz. Onun için emek vermek, sabırla çalışma ve azim gerektiriyor” diye konuştu.

Uygur'un Avrupa Oyunları'nda Fransız Stwın Dekosta’yı yendiğini anımsatan Fındıklı, "O da kendi branşında iyi bir sporcu. Onu yenmiş olman ayrıca bir güzellik. Başarılarının devamını diliyorum" dedi

Milli kareteci Uygur da daha yolun başında olduklarını belirterek, Malatya’dan Burak Uygur’u geçen sporcuların çıkacağına inandığını, o potansiyelde ve yetenekte sporcuların var olduğunu söyledi.

Fındıklı'nın geçmişte milli voleybolcu olması ve salon sporlarıyla ilgilenmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Uygur, “Benim de hedefim sporu bıraktıktan sonra sizin gibi İl Müdürü olursam ne mutlu bana” dedi.

Konuşmaların ardından Fındıklı, milli kareteci Uygur’a, başarısından dolayı çeyrek altın taktı.

Milli karateci Burak Uygur'un babası Zeki Uygur ile annesi de ziyarete katıldı.