Taekwondo Bursa İl Temsilciliği ile Mudanya Halk Eğitim Merkezi’nin organize ettiği “23 Nisan Taekwondo Egemenlik Kupası” Mudanya İlçe Spor Salonu’nda yapıldı. Turnuvaya 7 takımın kız ve erkek sporcuları katıldı. Ev sahipliğini Mudanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yaptığı müsabakalarda Osmangazi’den Emek ve Hürriyet, İnegöl, İznik ve Kestel’den 216’sı kız olmak üzere toplam 537 sporcu mücadele etti.
İlk defa yarışanların çoğunlukta olduğu müsabakalarda sporcuları aileleri de yalnız bırakmadı. Minik sporcular, ferdi ve takımlar arası yarışmalarda büyük mücadele verirken miniklerden oluşan takımlar, engelli koşu parkuru, çuvallı zıpzıp, emekleme, müzik eşliğinde sandalye kapmaca gibi değişik yarışmalarla eğlendi. Müsabakalarda sporculara Büyükşehir Belediyesi, sponsor firma ve kuruluşların katkılarıyla madalya ve çeşitli ödüller takdim edildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan turnuvaya gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sporcular kadar velilerin ilgisinden de memnun olduklarını belirten Şahin, Halk Eğitim müdürlüklerinin açtığı bu kurslarla, spor salonlarına gitme imkanı olmayan çocukların spor yapmalarına olanak tanımasının büyük fırsat olduğunu söyledi.