Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyuncusu Oğuz Savaş, deplasmanlarda ki başarılı oyunlarını yansıtabilirlerse Real Madrid maçını kazanabileceklerini söyledi.

Sarı lacivertli oyuncu Oğuz Savaş, Final Four'a kalmaları sonrası kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.
Euroleague'de Final Four'a kalarak önemli bir başarı elde ettiklerini belirten milli oyuncu, "Aslında bu başarının temelli önceden atıldı. Farklı olan ise bu sezon takım olarak iyi bir kimyanın oluşmasıydı. Takım içindeki arkadaşlık da harika. Bu da sahaya yansıyor. Kaliteli ve yetenekli oyuncular da var. Geçen sene yavaş yavaş temeller atıldı ve bu sene bu başarıya ulaşıldı. Umarım ki bunda sonraki senelerde de bu başarı devam eder. Her sene bu noktaya oynayan takım olmalıyız." diye konuştu.

"HER MAÇI KAZANMAK İÇİN OYNADIK"

Deplasmanlarda alınan galibiyetlere de değinen Oğuz Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu sene hem içeride hem de dışarıda iyi işler yapmaya çalıştık. Deplasmanda daha az bir baskı vardı. Deplasmanlarda çok iyi bir performans gösterdik. Panathinaikos maçı sonrası kendimize geldik. Her şey daha farklı gelişti. Sadece deplasman değil iç sahada da iyi oynayan bir Fenerbahçe Ülker vardı. Bundan sonraki süreçte de bu oyunun üstüne koyarak ilerlemeliyiz."

Mağlubiyetten ders çıkardıklarını belirten Oğuz, "1 hafta boyunca Panathinaikos mağlubiyetini konuştuk. Kötü mağlubiyetti. Bütün herkes kendini kötü hissetti. Biz bunu lehimize çevirdik. Neler yapmamız gerektiğini konuştuk. Çıkışı yakaladık ve üzerine koyarak devam ettik. Hiçbir zaman dağılma olmadı. Eskiden maçlarda geriye düştüğümüzde çok çabuk dağılabiliyorduk. Bu sene ise takım içindeki birliktelik bunu aşmamızı sağladı." şeklinde konuştu.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Ellerinden geleni Real Madrid karşısında da yapacaklarını söyleyen başarılı oyuncu, sözlerini şöyle tamamaldı:
     "Real Madrid karşısında da istediğimiz basketbolu oynamaya çalışacağız. Deplasmanlarda bu sezon hep bunu yapmaya çalıştık, yine aynı oynarsak kazanabiliriz. Bu zamana kadar çok iyi çalıştık. Bazen oynadığımız maçlardan daha sert antrenmanlar yapıyoruz. Bu da maçlara güzel yansıyor. Çalışıp orada da elimizden geleni yapacağız."