Balıkesirspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, 1-0 mağlup oldukları Torku Konyaspor maçının orta hakemi Barış Şimşek'e tepki gösterdi. Karşılaşmanın önem derecesinin yüksek olduğunu belirten tecrübeli hoca, "Bu maç Fenerbahçe-Trabzonspor maçından daha önemli. Buradaki atmosferi kaldırabilecek hakemlerle oynamak istiyoruz artık. Yetkililere ve Futbol Federasyonu'na seslenmek istiyorum. Lütfen 18 takımdan birinin de Balıkesirspor olduğunu anlasınlar ve ona göre davransınlar." dedi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmede bulunan Balıkesirspor teknik direktörü Kemal Özdeş, bir puan almak için gelmiş bir rakibe karşı oynadıklarını belirterek, "Oyunun tamamında dengeli ve ortada bir oyun gerçekleşti. Çok fazla gol pozisyonu yoktu. Final paslarında doğru tercihler yapsak skoru değiştirebileceğimiz anlar oldu. Kötü bir anda kötü bir gol yedik. Maçın son dakikasına kadar oyunu bırakmadık. Bir gol attık verilmedi. Üzgünüm. Taraftarımız bizi son ana kadar destekledi. Sadece bir avantaj yitirdik. Bu maçı kazansaydık, alt sıralardaki takımların puan kaybettiği bir haftada eşit olma durumu olacaktı. Ancak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buradan da kalkacağız. Beş hafta önce 7 puan fark vardı. Şimdi belki 6-7 hafta sürecek onları yakalamamız. Ama son ana kadar mücadele edeceğiz." diye konşutu.

MAÇIN HAKEMİNE TEPKU

Karşılaşmanın hakemlerine tepki gösteren tecrübeli teknik adam, karşılaşmanın önem derecesinin yüksek olduğuna dikkat çekti. "Bu maç Fenerbahçe-Trabzonspor maçından daha önemli bir maç." diyen Özdeş, "Buradaki atmosferi kaldırabilecek hakemlerle oynamak istiyoruz artık. Bu söylediğim genel yönetimle alakalı değil. Son dakikalarda arttığımız bir gol var. Daha top fileye girmeden elini yukarı kaldırıyor. Lütfen bir bekle, yavaş, çizgi hakemine sor. O gördü mü? Tereddütsüz bir golü iptal ediyor. Bu çok önemli bir maç. Buradan yetkililere ve Futbol Federasyonu'na seslenmek istiyorum. Lütfen 18 takımdan birinin de Balıkesirspor olduğunu anlasınlar ve ona göre davransınlar. Verdiğimiz çok büyük bir emek ve mücadele var. Buradan sevenlerimizi üzdük. Biz de çok üzüldük. Bunu toparlayacak gücümüz var. İnşallah buradan tekrar bir geri dönüş sağlarız." ifadelerini kullandı.

AYKUT KOCAMAN TOPLUM OLARAK NE SEVİNMESİNİ NE ÜZÜLMESİNİ BİLİYORUZ

Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman ise yaptığı değerlendirmede karşılaşmanın her iki takım açısından da büyük önem taşıdığını söyledi. Balıkesirspor'un ikinci yarının son haftalarındaki çıkışını sürdürmek istediğini belirterek, "Biz de ateş çemberinin dışına çıkmak istiyorduk. Bu anlamda maç öncesi her şeyimiz, kazanabilmek için neler yapabileceğimiz üzerineydi. Karşılaşmada her takım açısından oyun adına bir şey yoktu. Takımların oyunlarını ortaya koyacakları saha yoktu. Berbat bir saha vardı. Top kontrolü çok zor. Ne seyredenler ne oynayanlar için söylenecek çok fazla bir şey yok. Nispeten biraz daha istediklerimizi yapan taraf gibi göründük. İlk yarının sonlarında 2-3 tane pozisyon yakaladık. Şimdi en azından psikolojik olarak altımızdaki takımlarla biraz aramızı açıp, gözümüzü biraz daha yukarılara dikebilir miyiz diye düşüneceğiz. Balıkesir adına da başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Maçın orta hakemi Barış Şimşek'in genel olarak adaletine güvendiği hakemler arasında bulunduğunu belirten tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:
"Hata yapabilir. Her zaman söylüyorum, hakem hataları için boynum kıldan incedir. Bir taraftan da hakemlerin adaletsizliğini gördüğüm andan itibaren benim de kimyam bozuluyor. Bugün bizim de aleyhimize olumsuz kararlar verdiği halde Barış Şimşek hakkında olumsuz bir şey söyleme durumum yok."

Kocaman, maç sonu Torku Konyaspor'un sevinç gösterileri hakkında bir soru üzerine, "Toplum olarak ne sevinmesini biliyoruz, ne üzülmesini biliyoruz. Ne kaybeden kazanının sevincine saygı gösteriyor, ne de kazanan da kaybedenin üzüntüsüne saygı gösteriyor. Maalesef toplum olarak ne kazanan sevinmesini biliyor ne de kaybeden üzülmesini biliyor." şeklinde cevap verdi.