Türkiye Basketbol Ligi’nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka’nın Euroleague C Grubu'ndaki rakipleri belli oldu. Buna göre Pınar Karşıyaka, gruptaki ilk sınavında İspanyol devi Barcelona'yı 15 veya 16 Ekim'de İzmir’de misafir edecek.
Euroleague C Grubu’nda ülkemizi temsil edecek olan İzmir ekibi Pınar Karşıyaka, gruptaki ikinci maçında 22-23 Ekim'de daha önce 6 kez bu kupayı kazanan Panathinaikos'la Atina'da karşı karşıya gelecek. Temsilcimiz Euroleague'te üçüncü müsabakayı Zalgiris Kaunas'la evinde, dördüncü maçı Lokomotiv Kuban'la deplasmanda, beşinci karşılaşmayı ise Stelmet Zielona Gora'yla İzmir’de oynayacak. Pınar Karşıyaka, rövanş maçlarına da aynı sıralamada çıkacak.

18 Aralık’ta sona erecek olan Euroleague grup maçları sonrası gruplarında ilk 4'e girenler, Top 16'ya kalarak 8'er takımlı 2 grupta yine lig usulü eşleşecek.

Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, “2015-16 Turkish Airlines Euroleague’de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi. Son birkaç sezondur Pınar Karşıyaka’nın sahada yansıttığı basketbolu koruyacağını aktaran Çınar, şunları kaydetti:
“Hangi gruba düşersek düşelim bizim için kolay olmayacaktı. Euroleague için hedef belirlemek çok zor. Kulüp ve camia olarak yeni bir eşikten geçiyoruz. Camiada bunun çok büyük bir heyecanı var. Bu rakipleri İzmir’e getirterek Karşıyaka’da izletmek camiada çok büyük bir heyecan yaratıyor. Öncelikle gruptan çıkıp ilerisi için adım adım ilerlememiz lazım. Geçen sezon ile bu sezon arasında çok farklı bir kadro yapısı olacak. Şampiyonluğun hemen ardından çok hızlı bir sürece girdik. Ama güçlü yapımızı koruyarak, Pınar Karşıyaka’nın son bir kaç sezondur sahada yansıttığı basketbolu aratmayacak bir basketbolu yansıtacak bir kadro kuracağız.”