Kayserispor Kulübünün yeniden başkanı seçilen işadamı Recep Mamur, kulübün sorunlarını sıralayarak ateşten gömlek giydiklerini ama başarılı olacaklarını söyledi.

Kayserispor’da 23 Mayıs 2015 tarihindeki olağanüstü kongresi sonrasında göreve gelen yönetim, mali sıkıntıları gerekçe göstererek yeniden olağanüstü kongre kararı almıştı. Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kongre, çoğunluğa bakılmaksızın Kadir Has Kongre Merkezi'nde yapıldı. Divan başkanının seçiminin ardından yeni yönetim seçimi için Recep Mamur başkanlığındaki yeni yönetim listesi sunuldu. Tek listenin verildiği kongrede Recep Mamur ve yönetimi yeniden göreve getirildi.

Geçen yıl görevi bırakan ve gelmeyeceğini açıklayan Recep Mamur, kongrede yaptığı teşekkür konuşmasında göreve neden geldiklerini açıkladı. Mamur, “Yeniden kulüp başkanlığı için burada olmanın sebebi gönül bağım olması. Gönül bağım insanların arkadaşların olması. Kayserispor sevgisidir. Benden yeniden kulüp başkanlığı görevini almamı istediler. Şuan çok zor bir görev üstlendim. Ateşten gömlek giydik. Kulübün ekonomisi gerçekten bozuk. Bozuk diye de bu kulüp yaşamayacak mı? Yaşayacak. Kayseri sanayi şehridir. Organize Sanayi Sitesi'nde bin fabrikamız var. Buradan verilecek destekle de bu işin altından kalkabiliriz. Şuan kulübün kadrosu iyi değil. 5-6 futbolcusu Süper Lig'de oynayabilir. Bunun dışında yeni transfer olacak. Burada bu işlerin nasıl olacağını bize anlatsın, yol göstersin. Çok zor bir görev üstlendik.” dedi.

Yeni yönetim listesi, tüzük değişikliği ile 25’ten 11’e düşürüldü. Genel kurulda yeni yönetime yeni sezon için 100 milyon Lira'lık geçici bütçesi onaylandı. Yönetime ayrıca 30 milyon Lira da borçlanma yetkisi verildi.

Recep Mamur başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yeri alıyor; Ali Çetin, Yücel Şahin, Oğuz Ortaköylüoğlu, Rifat Pehlivan, Serdar Maraşlı, Mustafa Demir, Mehmet Delikan, Osman Paşa Karaca, Ahmet Yıldız ve Mehmet Hızlıer.