CIFP Dünya Fair Play Konseyi’nin yıllık toplantısında 2014 yılında dünyada fair play ödüllerine aday olan sporcular, spor adamları ve spor kuruluşlarının dün yaptığı değerlendirme toplantısında ödül alan Abdullah Kiğılı, çok mutlu olduğunu söyledi.

Uzun yıllar Türk sporunda yaptığı başarılı yönetim ve spora katkısı sebebiyle CIFP Dünya Fair Play Konseyi Fair Play Komisyonu tarafından yöneticilik dalında 2014 Fair Play ‘Sportif Kariyer’ Ödülü’ne layık görülen Kiğılı, "Rekabette önemli olan dürüstlük, kardeşlik ve barış çerçevesinde yarışmak." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Kayak Federasyonu, Türkiye Güreş Federasyonu, İstanbulspor ve Fenerbahçe kulüplerinde yaptığı başarılı çalışmalarla bu ödülü layık görülen Kiğılı, ödül hakkında yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar sporun içindeyim. Sporun her zaman bireye ve topluma değer kattığını, insanları birbirine bağladığını savunurum. Spor centilmenlik, dostluk ve kardeşliktir. Bunun saha içinde ve dışında sürmesini temenni ediyorum. Hayatın her alanında rekabet mevcut. Yaptığımız işte de rekabet var. Önemli olan bu rekabeti dürüstlük, kardeşlik ve barış çerçevesinde sürdürebilmek. Aynı spor gibi. Aileme, gençlere, yeni nesile Fair Play ruhunu yaşamlarının her alanında yaşatmalarını öneririm. Başarı ve takdir mutlaka gelecektir." dedi.

Sporun centilmenlik, dostluk ve kardeşlik olduğuna vurgu yapan Abdullah Kiğılı, spor camiasında rekabete yaklaşımı, yaptığı çalışmalar ve spor camiasına verdiği hizmet ile spor yöneticiliği dalında ‘Sportif Kariyer’ ödülüne layık görülmüştü. CIFP Ödülleri sahiplerine Ekim ayında Bakü’de yapılacak CIFP Ödül Galası’nda verilecek.