Süper Lig'in 26. haftasında evinde Gaziantepspor'u 3-0 mağlup eden Akhisar Belediyespor'da Teknik Direktör Roberto Carlos, ligin 10. sırasında yer almalarının kendisini hala rahatsız ettiğini söyledi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Brezilyalı teknik adam, "Bizim için çok zor bir maçtı. Gaziantepspor iyi oyunculardan kurulu iyi bir takım. Bunun bilincinde oynadık. Bizim için önemli olan tabi iyi puanlar alıp Akhisar’ı daha yukarıya taşımak. Önümüzde Mersin İdmanyurdu ve Torku Konyaspor maçları var. Bu maçlardan da iyi puanlar almak istiyoruz. 10. sırada olmak beni hala rahatsız ediyor. Benim takımım kaliteli oyunculardan kurulu bir ekip.” dedi.
Hedeflerinin hiçbir zaman değişmediğini de değinen Carlos, asıl hedefinin her zaman birincilik ve ikincilik olduğunu aktarda. Brezilyalı hoca, “Akhisar’ın şu anki durumu bu hedeflerimi biraz zor yakalamamıza neden olabiliyor. Akhisar’ı önümüzdeki maçlarda en yukarıya taşımaya hedefleyeceğim. Geçen sene bunun bir kanıtı vardı. Sivasspor’u Avrupa’ya taşıdım. Eğer imkanımız olursa sezon sonuna kadar en iyi şekilde puan çıkartacağız.” şeklinde konuştu.

GEKAS'IN KADRO DIŞI BIRAKILMASI

Öte yandan takımın golcü oyuncusu Gekas’ın kadro dışı kalmasıyla ilgili soruya Roberto Carlos, şöyle cevap verdi:
“Bazı futbolcuların kadro dışı kalmasında her zaman bir problem vardır. Benim Gekas hakkında bazı düşüncelerim oldu. Kendisinin bazı hareketlerini beğenmedim. Bunu yönetim de onayladı. Bu yüzden kendine kadroda yer vermedik. Uzun süredir gol atmama gibi bir dönem geçirdi. Trabzonspor maçına kadar ona şans verdim. Trabzonspor maçındaki davranışları beni rahatsız etti. Yönetim de bunu gördü. Önemli olan takımdaki atmosfer. Bu atmosferi kullanmamız gerekiyor. Futbolcular oynasa da oynamasalar da bir hedef için oynamalılar.”

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRI

Fenerbahçe takımı ve teknik heyet otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili de görüşlerini de ifade eden Carlos, “Günümüz futbolunda üzgün olarak söylemek gerekiyor ki böyle şeyler çok oluyor. Bu olayları yapanlar saklanacağını sanıyorsa yanılıyorlar. Türk polisinin onları bulacaklarına eminim. Bu tarz saldırılar ölümle de sonuçlanabilirdi. Bu tarz durumların psikolojik sorunları olan insanlar tarafından yapıldığına inanıyorum. Polisin kendilerini bulacağına inanıyorum. Hiçbir suçu saklayamazsınız.” dedi.